Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/05/2016

La Mesa d'Entitats Socials creix

L'Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf i l'Associació de Pares Tegar Pro Discapacitats són les dues entitats que s'han sumat a la Mesa

Les darreres setmanes s'han sumat a la Mesa d'Entitats Socials l'Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf i l'Associació de Pares Tegar Pro Discapacitats del Garraf.

Així, a més de l'Ajuntament a través dels Serveis Socials Municipals i el Pla d'Inclusió Social, actualment hi ha 13 entitats que formen part de la Mesa: Associació de Familiars i persones Afectades per Malalties Mentals (AFAMMG), els Amics de la Gent Gran, l'Associació ALÈ, la Casa d'Empara, Càritas, la Creu Roja, D'ins Garraf, la Fundació Sant Antoni Abat, Grup ATRA i Associació ATRA, la Mensa del Cor, Vilanova Actua, i les dues darreres incorporacions Associació de Pares Tegar Pro discapacitats del Garraf i Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf.
Associació Discapacitats Garraf
Pel que fa a aquesta darrera, es va crear el 2012, i vetlla per la integració laboral de les persones amb discapacitat. Té la seu al centre cívic del Tacó, i actua a tota la comarca del Garraf. Va néixer de la mà d'un grup d'usuaris del desaparegut Servei d'Integració Laboral (SIL) del Garraf, gestionat per la Fundació ECOM. Actualment compten amb més de 180 socis.
L'objectiu principal de l'entitat és la inserció laboral i la formació de persones amb algun tipus de discapacitat que es troben a l'atur. Per això ofereix cursos i tallers formatius, i fa cerca d'empreses que contractin a aquestes persones amb discapacitat, informant dels avantatges que l'administració pública dóna a aquestes empreses. A banda, també treballa conjuntament amb els ajuntaments i amb els serveis locals d'ocupació dels sis municipis de la comarca del Garraf.
El fet que aquest col·lectiu presenti un baix nivell d'inserció en el mercat laboral, incrementa el seu risc d'exclusió social agreujat, alhora, per la crisi econòmica i social.

Pel que fa a l'Associació de Pares Tegar Pro Discapacitats del Garraf, que es troba al centre cívic la Geltrú, són diversos pares, mares i tutors d'usuaris de Tegar de la comarca del Garraf, a banda d'altres socis que no són usuaris de Tegar; que ofereixen atenció a les famílies i a les persones amb discapacitat intel·lectual, amb activitats com el respir en família i altres activitats d'oci i terapèutiques.
L'objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, lluitant per la igualtat de drets i oportunitats, i treballant pel seu desenvolupament.
Cada trimestre, la junta de l'Associació organitza activitats per a pares, mares i fills per proporcionar espais on poder gaudir plegats i fomentar la inclusió social, com excursions, sortides, activitats lúdiques i terapèutiques o tallers.
L'Associació lluita també a la comarca per a aconseguir places de residència, pisos i centres de treball específics per a aquest col·lectiu, ja que es calcula que a la comarca del Garraf hi ha més de 600 persones amb discapacitat psíquica.

La Mesa d'Entitats Socials
La Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú forma un espai de treball permanent representant les entitats que, en benefici de la ciutadania, aborden objectius socials comuns ajuntant els seus recursos i capacitats. Es va constituir el 2009 impulsada pels Serveis Socials Municipals.
El treball en xarxa que fa la Mesa possibilita donar millors respostes als reptes que es plantegen en l'atenció a la població més vulnerable, perquè permet sumar forces i recursos, crear sinèrgies i compartir experiències. Respon a la necessitat d'articular respostes transversals i participades per atendre la població de Vilanova i la Geltrú en risc d'exclusió social.
A les entitats i a la Regidoria de Serveis Socials els uneix la proximitat a la realitat social del municipi, la voluntat de contribuir a la millora social i a la intervenció directa amb les persones i les famílies que pateixen més directament les dificultats de la crisi.
La Mesa, a més, és bona receptora d'aliances externes (del món empresarial, col·laboracions solidàries, ...), i permet una millor comunicació dels projectes que cada entitat desenvolupa.

Més informació a www.vilanovasolidaria.cat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00