Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/02/2014

La Regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat optimitza el servei de recollida

Els contenidors de l'inici de la rambla Samà s'han substituït pels de càrrega lateral   Els contenidors de l'inici de la rambla Samà s'han substituït pels de càrrega lateral

Aquestes setmanes s'ha reubicat els contenidors d'alguns punts de la ciutat en espais més adients, i s'han substituït alguns models de contenidor

Per optimitzar el servei de recollida, la Regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat ha realitzat diverses millores. En alguns casos es contribueix a millorar la imatge d'alguns carrers que presenten una composició de contenidors que afavoreix la sensació de brutícia o que fomenten l'incivisme. També s'està col•locant els contenidors que són necessaris segons un estudi de volumetria de la zona, així s'optimitza la zona de contenidors segons la volumetria necessària, i es guanya en estètica i en llocs d'aparcament.

Les millores també han consistit en substituir alguns contenidors de càrrega posterior -que tenen menys capacitat, requereixen més unitats i donen una imatge més precària- per contenidors de càrrega lateral, que necessiten menys espai i donen una millor imatge.
A més, s'han mogut alguns contenidors per optimitzar la ruta del camió de la recollida. D'aquesta manera es facilita el pas d'aquests camions i es redueix el temps de recollida.

Algunes de les actuacions realitzades són: al carrer de Pelegrí Ballester, al costat de la plaça dels Pobles d'Espanya, s'ha eliminat una illa de contenidors, guanyant espai per estacionament i millorant la imatge de la parada del bus interurbà.
A la rambla de Salvador Samà, davant el número 1, s'ha canviat els contenidors de càrrega posterior per contenidors de càrrega lateral, guanyant espai per zona d'estacionament regulat, donant una millor imatge, i generant menys brutícia. També s'ha substituït el servei de camió de recollida posterior, que triga més temps en l'actuació de recollida utilitzant dos operaris, per un servei de recollida lateral, més ràpid i sense peons auxiliars.
A la rambla de Salvador Samà, davant el número 36, seguint les indicacions d'un estudi de volumetria de la zona, s'ha eliminat un punt de contenidors que presentava un alt risc d'incivisme.
Al carrer de Pius X també s'ha eliminat un punt, guanyant zona d'estacionament regulat i eliminant un risc al costat de l'entrada d'una escola.

Els canvis es fan tenint en compte la mínima afectació pel veïnat, i sempre s'avisen amb antelació perquè els veïns i veïnes puguin trobar fàcilment la nova ubicació, que habitualment és a la vista.

Properament es faran noves actuacions, com eliminar el punt de recollida posterior del camí dels Esbarjos per contenidors de càrrega lateral al carrer de Miquel Guansé. També s'eliminarà alguns punts doblats en illes on la volumetria ha disminuït, deixant un sol contenidor de la fracció de rebuig en comptes de dos.

La següent actuació a dur a terme és l'optimització de la ruta de recollida. Actualment hi ha tres rutes de recollida de rebuig diàries que es podrien reduir, convertint-les en dues rutes augmentant la freqüència de pas i optimitzant els recursos materials com els camions, amb la possibilitat de tornar a fer les tres rutes en temporada d'estiu.

Pel que fa a la zona del Prat de Vilanova, es vol optimitzar els punts de recollida de manera consensuada amb l'Associació de Veïns.

Des de la Regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat es treballa de forma continuada en la millora del servei de recollida, detectant els punts on es pot actuar.
D'altra banda, el servei de neteja de la ciutat continua amb les campanyes setmanals de neteja específica, centrant-se en les escoles i instituts de la ciutat, en els grafits i façanes, els contenidors, o la zona del centre aquests propers dies de Carnaval.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00