Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/12/2015

Finalitza la tercera edició del programa Joves per l'Ocupació

85 nois i noies han participat en el programa Joves per l'Ocupació 85 nois i noies han participat en el programa Joves per l'Ocupació

85 joves de la comarca del Garraf han participat en aquest programa de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET)

El dia 17 de desembre, a les 17 h, es celebrarà l'acte de cloenda del programa Joves per l'Ocupació. Aquest acte pretén ser un punt de trobada entre tots els joves que han participat en el programa i les empreses que els han acollir per fer les pràctiques.

En aquesta edició s'han realitzat un total de 5 cursos de formació d'ofici en què hi han participat: 32 joves en dos cursos d'Operacions bàsiques de cuina; 17 joves en el curs de polimantenidor/a d'edificis; 18 joves en el curs d'Activitats auxiliars d'estètica, i 18 joves en el curs d'Activitats auxiliars de comerç. Tots els cursos han tingut una durada de 300 hores de formació i 80 hores de pràctiques en empreses.

El 91,8% dels joves participants en aquest programa han realitzat pràctiques formatives en empreses, i s'han acabat inserint en el mercat laboral el 35% d'ells.

Actualment, un 45,8% d'aquest nois i noies continuen estudiant l'ESO, un Cicle Formatiu de Grau Mitjà, o preparant-se per a la prova d'accés (a cicle mitjà o superior). Així mateix, un dels joves ha retornat al Batxillerat, donat que un altre dels objectius del programa és el retorn dels joves al sistema educatiu.

En breu s'obrirà la 4a edició de Joves per l'Ocupació.

Els requisits per participar en el programa són els següents:

- ser joves de 16 a 24 anys, amb o sense graduat en ESO i que no han continuat els seus estudis i joves fins a 29 anys amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, baixa qualificació professional i/o dèficits formatius

- estar inscrits a l'oficina de treball (OTG)

- tenir permís de treball

- estar empadronats a la comarca del Garraf

- estar inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil

Les especialitats formatives per al proper programa Joves per l'Ocupació pendents d'aprovació pel SOC són:

- Operacions bàsiques de cuina
- Activitats auxiliars de comerç
- Polimantenidor/a d'edificis i espais oberts
- Activitats auxiliars d'estètica
- Auxiliar administratiu/va i atenció al client

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb Montserrat Martínez a mmartinez@imet.cat, consultar la pàgina web de l'IMET en l'apartat de Joves per l'Ocupació  o presencialment a Infoimet, al carrer de la Unió, 81 (edifici La Paperera).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00