Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/11/2014

El projecte Cafè Caliu compleix un any

Tothom qui ho vulgui pot portar aliments per col·laborar en els esmorzars     Tothom qui ho vulgui pot portar aliments per col·laborar en els esmorzars

Entre 15 i 20 persones utilitzen cada matí el servei d'esmorzars socials de l'Associació Alè

El 5 de novembre va fer un any que obria les seves portes el servei d'esmorzars solidaris gratuïts Cafè Caliu, de l'Associació Alè. L'entitat, que pertany a la Mesa d'Entitats Socials de VNG, es va proposar oferir el primer àpat del dia a persones en rics d'exclusió social, en un ambient càlid i acollidor.

En un any han servit 2.665 esmorzars, amb una mitjana mensual de 223 esmorzars, i una mitjana diària d'usuaris entre 15 i 20 persones. En total s'ha atès 52 adults 10 infants, fins ara tots ells derivats des dels serveis socials municipals. La iniciativa està vinculada amb Serveis Socials, amb qui es fa un treball de coordinació i derivació de les persones de la ciutat amb dificultats econòmiques susceptibles d'utilitzar aquest servei.

Ara mateix l'esmorzar es complementa amb un servei de recollida i donació de roba que està servint per proveir de mantes i roba d'abric de cara a l'hivern, i amb un petit taller de recerca de feina per a aquells usuaris que ho demanen.

L'Associació Alè mostra el seu agraïment a totes aquelles empreses i establiments que fan donacions en forma de pastes, entrepans, cafès i embotits.

La iniciativa compta ara mateix amb 16 voluntaris, que preparen un esmorzar calent de dilluns a divendres de 8 a 10 del matí al centre cívic de La Geltrú, donant la oportunitat als usuaris per relacionar-se amb altres persones.

Per col·laborar amb la tasca de l'Associació Alè es pot fer com a voluntari per ajudar de manera puntual de 8 a 10 del matí els dies laborables, enviant un correu a associacioale@gmail.com, o bé fent donació d'aliments als punts de recollida de tots els centres cívics i als casals d'avis municipals. Es pot aportar sucre, llet, galetes, cafè soluble, pa de motlle, mantega, cereals, brioixeria, sucs, cacau en pols o fruita en almívar. També és benvinguda la donació d'estris de cuina, com tovallons de paper, coberteria, gots, plats o guants de làtex.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00