Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/03/2016

Vilanova i la Geltrú obté una vicepresidència del consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals

La trobada es va celebrar divendres a la Sala Noble de la Casa Olivella La trobada es va celebrar divendres a la Sala Noble de la Casa Olivella

La ciutat acull una reunió ordinària del consell directiu del consorci, que serveix per fer un relleu en els càrrecs de presidència i vicepresidències

Vilanova i la Geltrú ha acollit la reunió del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals, amb la presència dels regidors de cultura dels deu municipis que en formen part: Figueres, Girona, Reus, Sant Cugat del Vallès, Mataró, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Tortosa i Olot. Deu ciutats mitjanes de Catalunya que comparteixen un seguit de valors en favor de la promoció i defensa de la cultura, i que es beneficien dels avantatges del treball en xarxa.

En aquesta reunió ordinària del consell directiu, s'ha produït un relleu en els càrrecs, que ha suposat el traspàs de la presidència entre Olot i Mataró, i les 4 vicepresidències les han obtingut Vilanova i la Geltrú, Reus, Sant Cugat del Vallès i Olot.
La regidora de Cultura de VNG, Teresa Llorens, ha presidit la reunió i ha recordat que "aquest Consorci ens situa entre les ciutats mitjanes de Catalunya, que tenen un pes important en matèria de cultura. És una plataforma d'intercanvi de relació amb la cultura del país. I la idea és que aquesta xarxa creixi, per tant ens anima a treballar en l'àmbit cultural".

La trobada ha servit també per modificar els estatuts, i per obrir la porta a l'ampliació del Consorci, amb la inclusió d'altres ciutats mitjanes que, segons el president sortint, articulen el país, com Vic, Sabadell, Vilafranca o El Vendrell.
El repte és ara fer que no totes les ciutats s'assemblin oferint les mateixes programacions, sinó lluitar per difondre les produccions pròpies de cada ciutat que tenen gran qualitat, i programar-les a la resta de ciutats de la Xarxa.
Reunió Xarxa Transversal grup
Transversal es regeix pels principis d'assumir el risc de la producció de noves propostes, especialment en l'àmbit de la creació i la cultura; el convenciment que tot el territori és igualment generador i receptor de propostes en el terreny de la creació; i compartir la necessitat de la intervenció des de l'administració pública en el reequilibri dels serveis culturals que reben els ciutadans.

Així, vol prestar serveis culturals als municipis que integren la Xarxa, incentivar l'intercanvi d'iniciatives culturals entre els diversos municipis, facilitar el re-equilibri territorial dels serveis culturals als ciutadans, optimitzar els recursos materials i humans que cadascun dels municipis destina als serveis culturals, promoure iniciatives de producció en tots els àmbits de la creació: arts visuals, escèniques, musicals, multimèdia, literària; editar tot tipus de publicacions, en qualsevol suport, que siguin especialment útils per al debat sobre la cultura i la creació; facilitar l'intercanvi entre els gestors culturals, tècnics i polítics, de les ciutats integrants del Consorci; i promoure i organitzar cursos de formació en matèria de gestió cultural.

Els anomenats "Projectes Transversal" neixen directament des de les ciutats, que dos cops l'any en sessió plenària posen sobre la taula les propostes que volen compartir amb els seus socis de la Xarxa. Aquelles iniciatives amb un mínim de ciutats interessades són les que es tiren endavant.

La propera reunió de la Xarxa se celebrarà el 27 de maig a Sant Cugat del Vallès.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00