Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/03/2013

Es presenta l'Informe d'Indicadors de Salut de VNG

És la primera vegada que VNG disposa d'un informe tan complet per identificar les necessitats en matèria de salut pública   És la primera vegada que VNG disposa d'un informe tan complet per identificar les necessitats en matèria de salut pública

L'informe ha de servir per avaluar i prioritzar i planificar les polítiques municipals d'intervenció en matèria de salut pública, perquè identifica les necessitats de salut de la població

Aquest divendres 8 de març es presenta a Vilanova i la Geltrú l'Informe d'Indicadors de Salut de Vilanova i la Geltrú. Els tècnics de la Diputació de Barcelona, encapçalats per Jesús Olivan, cap d'Estadística del Servei de Salut Pública, presentaran aquests indicadors al personal tècnic i els representants polítics.

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona elabora des de l'any 2010 Informes d'Indicadors de Salut Local per als municipis de més de 10.000 habitants que ho sol·liciten. L'informe és un instrument únic i de gran potencialitat, que recull i analitza a partir de l'evolució de 90 indicadors al llarg dels darrers deu anys, dades de la població empadronada referents a l'estructura poblacional, la salut reproductiva i la interrupció voluntària de l'embaràs, la mortalitat i la morbiditat (quantitat de persones afectades per cada malaltia) i l'atenció a nivell hospitalari (hospital d'aguts, sociosanitaris i de salut mental).

L'informe d'Indicadors de Salut permet fer un seguiment dels canvis en l'estat de salut de la població, estudiar els possibles motius, identificar necessitats i desigualtats en salut i, en conseqüència, ha de permetre prioritzar i avaluar les polítiques municipals d'intervenció en matèria de salut pública.

Els Informes de Salut Local (ISL) del Servei de Salut Pública estan inclosos dins del projecte de Sistemes d'Informació en Salut de la Diputació, i tenen com a objectiu facilitar als responsables municipals dades sistemàtiques, fiables i rellevants per al coneixement de la salut local. Actualment hi ha 24 municipis que disposen d'aquests ISL.

És la primera vegada que Vilanova i la Geltrú disposa d'un informe d'aquesta mena, on hi ha recollides nombroses dades a nivell local, que tot i que fan referència a l'any 2009, seran molt útils per fer una diagnosi. Els Indicadors de Salut es recullen cada dos anys.

L'acte de presentació, que es farà a la Sala Noble de la Casa Olivella, comptarà amb la presència de l'alcaldessa Neus Lloveras i de Francesc Sànchez, regidor de Salut, Convivència i Seguretat i Protecció Ciutadana. També hi assistirà Josep Oliva, diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00