Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/05/2016

El programa El Suplement de Catalunya Ràdio homenatja Pere Tàpias pels seus 70 anys

Dilluns es va fer un programa especial en directe des del Teatre Principal de VNG, que va omplir l'escenari de personalitats i la platea de públic

El programa "El Suplment" de Catalunya Ràdio, dirigit i presentat per Ricard Ustrell, es va emetre aquest dilluns festiu des del Teatre Principal de la nostra ciutat. I és que es tractava de fer una festa-homenatge a Pere Tàpias, que compleix 70 anys, i que col·labora cada setmana amb el programa amb la secció gastronòmica "Tàpias variades".

El programa, que es va emetre en directe de 9 a 12 h i que va comptar amb la participació de la regidora de Cultura Teresa Llorens, va omplir l'escenari de persones que no es van voler perdre l'homenatge, a banda del públic que va omplir el teatre.
Va començar amb una trucada a Lluís Llach, que va voler felicitar Pere Tàpias personalment. El grup Doctor Prats va versionar la cançó "Passatges footingueros", i van passar per l'escenari alguns amics d'infantesa del gastrònom i cantautor vilanoví. Guillem Roma també va versionar una de les cançons de Tàpias, la "Cançó de les trompetes", i diversos cuiners que han passat pel "Tàpias variades" i gent reconeguda dins del món gastronòmic van parlar de la seva figura en el món de la cuina.
En la segona hora de l'homenatge, la cantant Gemma Humet va versionar "Passeig del Carme". Es va parlar de Vilanova i de la relació de l'homenatjat amb el seu poble de naixement, i van aparèixer els Boters de mar, acompanyats de Mari Pau Huguet, que van llançar caramels al públic. Titot i David Spinola van versionar una altra de les seves cançons, "Antònia", i es va fer un repàs per la trajectòria radiofònica de Tàpias amb alguns dels seus guionistes i companys.
La darrera hora va servir per parlar amb alguns oients mítics del "Tàpias variades". Roc Casagran va recitar dues de les poesies culinàries preferides de l'homenatjat, i Marina Rossell li va dedicar la cançó "Le Métèque", de Georges Moustaki. Pere Tàpias també va dedicar unes paraules d'agraïment, i Núria Feliu li va cantar el "Happy Birthday". La festa va acabar amb l'entrada del pastís i la interpretació conjunta de "La moto".

Podeu veure les fotos de l'acte aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00