Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/05/2016

Vilanova i la Geltrú celebra el Dia Mundial Sense Tabac

El Dia Mundial Sense Tabac se celebra el 31 de maig   El Dia Mundial Sense Tabac se celebra el 31 de maig

La ciutat se suma a la XVIII Setmana sense fum amb un punt de salut a la Rambla i una xerrada informativa sobre el càncer

 El 31 de maig se celebra el Dia Mundial sense tabac. A Vilanova i la Geltrú, la Regidoria de Salut, en col·laboració amb el grup ATRA i el personal dels CAPs Jaume I i Sant Joan ha organitzat un Punt de Salut per captar i ajudar les persones que vulguin deixar de fumar.

El Punt de Salut estarà ubicat a la rambla Principal, davant del CAP Jaume I. De 12 a 14 h els tècnics de prevenció de drogues del municipi tindran el suport de professionals del CAP Sant Joan que treballen específicament l'addicció al tabaquisme. Per la tarda, de 16 a 19 h, hi haurà diversos professionals del CAP Jaume I especialistes en aquest àmbit.
Els objectius del punt de salut són fer una acció comunitària orientada a la prevenció de l'inici del consum de tabac, informar sobre els riscos associats al consum de tabac, fer un treball orientat a reduir els danys associats al consum, i oferir informació i orientació en cas de voler deixar de fumar.

D'altra banda, l'Associació de Laringectomitzats del Garraf, (ASLAGA), organitza una xerrada informativa sobre el càncer amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac. Serà dimarts 31 a les 19 h a la seu del Pòsit de Pescadors, al carrer dels Magatzems Nous, 17. Els ponent seran els doctors Francesc Sabater i Josep M Guilemany, especialistes en otorrinolaringologia de la secció d'oncologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, i professors de la facultat de Medicina. A l'acte hi participarà també el cor de laringectomitzats de Lleida.

Finalment, a la nostra ciutat, l'Associació Espanyola contra el Càncer- Catalunya Contra el Càncer s'unirà a la taula informativa i donarà a conèixer una app per ajudar a deixar de fumar.

Setmana Sense Fum
Ja fa molts anys que des de l'àmbit local se celebra el Dia Mundial Sense Fum amb diverses activitats. Aquest 2016 s'ha decidit sumar esforços i participar en les activitats de la XVIII Setmana Sense Fum entre el 24 i el 31 de maig, en la que a Catalunya hi ha implicades les xarxes catalanes d'Atenció Primària Sense Fum, Hospitals sense Fum i Universitats Saludables; el Consell de Col·legis de Farmacèutics, la Societat Catalana de Salut Laboral, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i les Diputacions.
Els lemes per a aquest 2016 són: "L'entorn és de tots, gaudim-lo sense fum!", "Passo de fumar, i tu?", i "Decideix-te a deixar de fumar, avui és el dia".
Més informació i material sobre tabaquisme a la web de la XVIII Setmana Sense Fum.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00