Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/10/2016

Comença el curs sobre diversitat sexual i de gènere de la Regidoria de Convivència i Equitat

Una quarantena de persones s'han inscrit al curs, que es va inaugurar dimarts        Una quarantena de persones s'han inscrit al curs, que es va inaugurar dimarts

El Campus Universitari de la Mediterrània acull dos cursos de la Regidoria, un sobre diversitat sexual i de gènere, i un altre sobre la construcció de les identitats i els seus efectes

Teresa Llorens, regidora de Convivència i Equitat, va inaugurar dimarts en el marc del Campus Universitari de la Mediterrània el curs "Diversitat sexual i de gènere: reptes i oportunitats". Es tracta d'un curs gratuït que es farà del 4 al 27 d'octubre els dimarts i els dijous de 17.15 a 20.15 h.

El curs pretén donar elements teòrics i pràctics per incorporar la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere en les polítiques locals i, en concret, en l'àmbit educatiu. Les sessions proposen un recorregut per situar com entenem el concepte de "diversitat sexual i de gènere", com abordar la realitat de les persones gais, lesbianes, bisexuals, trans i intersexuals (LGTBI) i quines situacions de desigualtat i discriminació afronten. En aquest sentit, es presentaran diverses perspectives per intervenir i donar suport a infants, adolescents i joves en la seva experiència des de l'acompanyament individual fins a la transformació dels entorns educatius.

La regidora Teresa Llorens va recordar en l'acte d'inauguració que l'Ajuntament vilanoví impulsa les polítiques de ciutadania, "per situar la ciutadania en el centre de l'acció política, i és en aquest marc on s'aborda la diversitat sexual i de gènere. Tenim el convenciment que aquests temes s'han d'abordar i han d'estar en l'agenda pública. Volem treballar per una societat més justa i igualitària".

La proposta formativa de la Regidoria vol contribuir a analitzar i trobar respostes a temes actuals i complexos que constitueixen un repte per a la cohesió social i la convivència ciutadana. L'objectiu és contribuir a una millora, tant a nivell personal com professional, per a totes les persones, especialment per a les que formen part del món socioeducatiu, tant rellevant per al present i el futur de la nostra societat.

En el marc de la mateixa proposta, del 8 al 29 de novembre s'ha organitzat el curs RECONEIXEMENTS, FLEXIBILITATS I RADICALISMES: Un apropament a la construcció de les identitats i als seus efectes. A partir d'una perspectiva àmplia i amb la participació de professionals dels àmbits de l'antropologia, la sociologia, la pedagogia i la psicologia; el curs proposa abordar, des de la vessant teòrica i pràctica, els processos de creació de les identitats juvenils i les condicions que afavoreixen l'aparició d'extremismes així com donar a conèixer experiències, eines i estratègies per a la prevenció i intervenció en els àmbits socioeducatius.
Les inscripcions per a aquest curs gratuït segueixen obertes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00