Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/10/2014

Segon concurs de booktrailers de les biblioteques

El llibre s'ha de poder trobar a la Xarxa de Biblioteques de Catalunya        El llibre s'ha de poder trobar a la Xarxa de Biblioteques de Catalunya

Els joves d'entre 14 i 18 anys hi poden presentar els seus vídeos publicitaris de llibres

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l'empresa Bookmovies i amb el suport de del Gremi de Llibreters de Catalunya ha convocat la 2a edició del concurs de booktrailers, adreçat als joves de 14 a 18 anys. Un booktrailer és un petit vídeo publicitari que presenta un llibre de manera que capti l'interès del lector, amb l'ús de qualsevol tècnica audiovisual, des d'actors i rodatge fins a videoanimacions.

Aquest concurs té per objectiu promoure la lectura entre els adolescents i joves, millorar la relació i els serveis de les biblioteques públiques envers aquest públic, i fomentar el desenvolupament d'habilitat digitals, creatives i col·laboratives dels joves lectors.

Els participants hauran de presentar un booktrailer d'una durada màxima de 90 segons, que mostri de manera breu i visual l'atmosfera d'un llibre, sense mostrar-ne la trama completa ni el desenllaç, de manera que suggereixi i generi interès del lector per llegir aquest llibre. El termini de presentació finalitzarà el 12 de novembre de 2014, via web, i cal que el booktrailer es faci sobre un llibre que es trobi a la Xarxa de Biblioteques de Catalunya (incloses la Joan Oliva i la Armand Cardona de Vilanova).

En aquesta edició es compta amb la col·laboració de La Filmoteca de Catalunya, el Consell del llibre Infantil i Juvenil (Clijcat), el diari el Periódico, l'empresa Munich, Adolescents.cat i 9 editorials: Algar Editorial, Cruïlla, Destino, Edebé, Everest, La Galera, Maeva, Montena i Roca Editorial, i té com a partners Videolean, Webbambu i Spread.

Podran participar equips d'un mínim de 2 i un màxim de 4 persones, i es premiaran 4 categories: el millor booktrailer, el millor guió, el més creatiu i també el més votat pel públic. Els premis consistiran en lectors d'e-books, lots de llibres, motxilles Munich i entrades per a la Filmoteca de Catalunya. El lliurament dels premis es realitzarà en un acte públic a Barcelona, el dia 28 de novembre a la Filmoteca de Catalunya.

Més informació:
Bases del concurs de booktrailers

Exemples de booktrailers
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00