Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/10/2016

VNG se suma al Dia Mundial de la Salut Mental

L'any passat es va celebrar una jornada de salut comunitària    L'any passat es va celebrar una jornada de salut comunitària

Els actes es concentren al voltant del 10 d'octubre, van començar diumenge amb una ballada de sardanes, i inclouen xerrades, teatre o una caminada

El 10 d'octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, i a Vilanova i la Geltrú, les institucions i associacions de la Taula de Salut Mental han organitzat, amb el suport de l'Ajuntament, diverses activitats per commemorar-ho.
Després de la ballada de sardanes organitzada aquest passat diumenge pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu, per aquest dimarts l'IMET ha organitzat una taula debat sobre “Apoderament en salut mental”, amb la participació d'activistes, professionals, familiars i persones usuàries del Projecte MATÍ.
Aquest és un projecte que es realitza a l'IMET i que dóna orientació i assessorament per a la inserció laboral a persones de la comarca del Garraf que estan en tractament psicològic i/o psiquiàtric i que necessiten un suport especialitzat per accedir al mercat de treball.

Per dijous s'ha organitzat la conferència “Primers episodis psicòtics”. Serà a les 11 h al centre cívic La Geltrú, i comptarà amb la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas; amb Mayka Giménez, psicòloga del Servei de Rehabilitació Comunitària del Garraf del Parc Sanitari Sant Joan de Déu; i els ponents de la taula seran Pau Carratalà, antropòleg de la medicina; la doctora Ester Lobo, psiquiatra-psicoanalista; i un testimoni personal.

Diumenge 9 d'octubre és el torn del teatre. El Foment Vilanoví acollirà, a les 7 de la tarda, l'obra “Vínculos”, de la companyia Pallapupas. Dilluns 10 d'octubre, a les 12h a la plaça de la Vila tindrà lloc la lectura del manifest del Dia Mundial de la Salut Mental, que comptarà amb la participació de la coral Fratello Sol, del Col·legi Divina Providència.

Per dimecres 12 d'octubre, dia festiu, s'ha organitzat la VII caminada del Garraf “Caminem per la salut mental”. L'AFAMMG (Associació de Familiars i Afectats Malaltia Mental del Garraf) convoca tothom qui hi vulgui participar a les 9 del matí als jardins de Francesc Macià. Posteriorment, a les 13 h als mateixos jardins de Francesc Macià, tindrà lloc una botifarrada popular.

I dijous 13 es farà l'acte de presentació de la Diagnosi de l'abordatge de l'atenció en Salut Mental a Vilanova i la Geltrú, en un acte organitzat per l'Ajuntament, que es farà a les 18.30 h al centre cívic La Geltrú.

Entre les activitats paral·leles, cal destacar que el grup ATRA està fent formació de voluntaris en serveis d'atenció a persones amb diagnòstic de salut mental els dies 3, 4 5 i 6 a les tardes.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00