Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/07/2013

Programació d'estiu a les biblioteques de la ciutat

Taller de Festa Major Taller de Festa Major

La Joan Oliva i la Cardona Torrandell ofereixen una àmplia varietat d'activitats per a aquest propers mesos

Les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú es preparen per rebre l'estiu ambuna àmplia oferta d'activitats adreçades a tots els públics.

La biblioteca Armand Cardona Torrandell ens proposa per començar el mes de juliol l'exposició La nit, una activitat adreçada als infants majors de tres anys. L'exposició, produïda pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, ens permetrà copsar tot allò fantàstic que la nit ensenya i, alhora, tot allò de misteriós que amaga, desfermant la curiositat i la imaginació de les persones i especialment dels escriptors. L'exposició es podrà visitar fins al 28 de juliol.

També per als infants, dijous 4 de juliol, a les 18.30,h, la biblioteca acollirà una Hora del Conte en francès, amb motiu del centenari de la publicació d' El petit príncep, d'Antoine de Saint-Exupéry.

Humbert Ruiz serà l'encarregat de la xerrada que porta per títol La nit i la seva descendència i ens oferirà una visió de la nit des del pensament mitològic greco-romà.

La proposta fresca i divertida de la Cardona arriba de les mans dels mateixos usuaris amb Les recomanacions de l'estiu! Si busqueu quelcom per llegir a la platja, una bona pel·lícula per gaudir dels vespres d'estiu o una cançó per anar el viatge de vacances, haureu de visitar el blog o el vestíbul de la biblioteca per trobar-hi aquestes recomanacions.

Per la seva banda, la programació de la biblioteca Joan Oliva s'inicia el 2 de juliol des del BiblioBlog-Fora de prestatge, on esteu tots convidats a gaudir de la cuina que es fa arreu del món, a descobrir els plats més destacats i a fer una mica de turisme gastronòmic fins al 31 d'agost.

Del 5 al 22 de juliol, Escriure en temps difícils serà l'exposició que trobarem a la biblioteca Joan Oliva i està centrada en Avel·lí Artís-Gener, Joan Ferrater Mora, Pere Calders i Joan Sales, alhora que emmarca els autors històricament i ressalta els fets més destacats de la seva obra i personalitat.

I del 15 de juliol al 7 de setembre La Pirelli a Vilanova i la Geltrú, imatges de la seva història, serà l'exposició a través de la qual veurem els principals esdeveniments històrics i socials de la fàbrica, des de la seva construcció i posada en funcionament l'any 1902, la creació de l'economat el 1955 i la construcció dels habitatges socials el 1958, entre d'altres.

L'activitat de la Joan Oliva adreçada als més menuts serà dimecres 24 de juliol, a les 11 h, amb la proposta Pinta la festa!, un taller on els infants podran fer les figures principals de la Festa Major amb material reciclat. Caldrà inscripció prèvia a la biblioteca a partir del 17 de juliol.

L'activitat conjunta d'ambdues biblioteques amb motiu de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú arriba el dimarts dia 30 de juliol, a les 18.30 h, a la plaça de l'Assumpció, on tindrà lloc l'Hora del Conte de Festa Major, a càrrec de la Companyia Peus Grossos, que ens representarà El Maginet tap de bassa. Veurem que el món dels castellers serà el lloc on en Maginet trobarà la possibilitat d'exercir les seves habilitats, perquè encara que sigui curt de talla és llarg d'esperit i té la gosadia d'enfilar-se a les torres castelleres més altes!

Finalment, la biblioteca Armand Cardona ofereix l'habitual taller de Festa Major: Pim, pam, pum!!! Fes la teva massa de diable, adreçat a infants majors de 3 anys, amb motiu de l'estrena dels vestits nous i l'acomiadament dels vestits vells de la colla de diables petits de la ciutat. Caldrà inscripció prèvia a la biblioteca a partir del 17 de juliol.

Durant l'estiu les biblioteques modifiquen els seus horaris habituals. La primera quinzena d'agost la Joan Oliva romandrà tancada i l'Armand Cardona estarà oberta de 10 a 14 h, i durant la segona quinzena d'agost la biblioteca que restarà tancada serà l'Armand Cardona i la Joan Oliva oferirà un horari d'obertura des de les 10 i fins a les 20 h. També es tancaran tots els dissabtes dels mesos de juliol i agost.

Per consultar la resta d'horaris cliqueu els següents enllaços:

- Biblioteca Joan Oliva i Milà
- Biblioteca Armand Cardona Torrandell
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00