Directori

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > La ciutat > Directori > Accés per tema > Detall

Plaça del Port

Adreça

Acces adaptat Accés adaptat

Plaça del Port
08800 - Vilanova i la Geltrú

Descripció

Plaça pública situada a la façana marítima, a la zona del Port de Vilanova i la Geltrú. Amb una superfície de 13.000 m2, és l’espai públic més gran de la ciutat.

Més informació

La plaça, inaugurada el juny de 2018, és resultat de l’obertura del port a la ciutat, tot comportant l’eliminació de la tanca que havia delimitat les dependències portuàries, i d’un procés d’urbanització per integrar-la al conjunt de la façana marítima. L’any 2014 es va celebrar un procés de participació ciutadana que va culminar amb un concurs d’idees, per definir col·lectivament l’aspecte de la plaça.

La plaça és d’un sol nivell, per mantenir la visibilitat del mar des del passeig marítim. Compta amb dues grades contínues que serveixen com a grans bancs, des d’on s’obté la perspectiva del mar. S’hi compten tres parterres de 400 m2 amb espècies arbòries autòctones, i també hi ha palmeres distribuïdes en aquests espais i a l'entorn de la plaça. A la plaça s’hi troben també dos elements patrimonials. D’una banda, l'hèlix de l'embarcació pesquera Mercè, per preservar-ne la memòria històrica. De l’altra, el Monument al Pescador, obra de Miquel Oslè (1908) i dedicada a generacions d’homes de mar.

Cerca fitxes

Tot el Directori
Només Entitats i Equipaments
Cercar el text a la "Descripció" i "Més informació"
 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00