Directori

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > La ciutat > Directori > Accés per tema > Detall

Museu Romàntic Can Papiol

Adreça

Carrer Major, 32
08800 - Vilanova i la Geltrú

Contacte

Tipus Contacte
Telèfon 938930382
Web www.museucanpapiol.cat
e-mail museupapiol@vilanova.cat

Horari

Dies Horari Observacions
Divendres i dissabte de 11 a 14 h i de 16 a 18 h (De l'1 de juny al 30 de setembre de 18 a 20h) Les visites són sempre guiades a les hores en punt. La darrera visita comença una hora abans del tancament del museu
Diumenge de 10 a 14 h. Les visites a la casa són sempre guiades a les hores en punt. La darrera visita és a les 13h. Els grups han de reservar prèviament al telèfon del Museu.

Descripció

El Museu Romàntic Can Papiol, situat al centre històric de Vilanova i la Geltrú, és una casa-museu que evoca la vida quotidiana d'una família benestant del segle XIX a través de l'ambient de les seves estances, decorades amb mobiliari i ornaments de l’època.

Fou la casa pairal dels Papiol, una de les famílies més influents i importants de la vila, oriünda de l’Arboç que es va instal•lar a Vilanova a mitjans del segle XVII. Comptaven amb un gran patrimoni que havien adquirit a través de la compra de béns i enllaços matrimonials.

Francesc de Papiol i Padró, advocat i terratinent, persona de gran cultura i erudició i diputat per Catalunya a les Corts de Cadis de 1812, la va fer construir a finals del segle XVIII (1790-1801) a sobre d’un antic hort familiar. En morir sense descendència, el patrimoni familiar passà a mans de la seva germana, casada amb Manuel Torrents, i d’aquesta manera la casa es convertí en propietat de la família Torrents.

La Diputació de Barcelona va adquirir l'immoble l’any 1959 i es va inaugurar com a museu el 1961.

La casa conserva l’estructura, la distribució i la decoració originals. L’exterior segueix el cànon auster de l’època, amb una façana d’estil neoclàssic i elements arquitectònics pintats. L’interior, en canvi, destaca per la seva fastuositat i elegància.

El circuit de la visita inclou el recorregut per la planta noble, l’àrea rústica i el jardí.

Cerca fitxes

Tot el Directori
Només Entitats i Equipaments
Cercar el text a la "Descripció" i "Més informació"
 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00