Directori

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > La ciutat > Directori > Accés per tema > Detall

Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú - Diocesana de Sant Feliu de Llobregat

Adreça

Plaça de l'Arxiprest Llorenç Garriga, 1 (Rectoria de Sant Antoni Abat)
08800 - Vilanova i la Geltrú

Contacte

Tipus Contacte Observacions
Telèfon 93 6525770 o bé whatsapp 660 323 908  
Web Caritas  
Web Facebook Caritas  
e-mail caritasvilanova@caritassantfeliu.cat  

Horari

Dies Horari
Amb cita prèvia trucant al 93 6525770 o bé per whatsapp 660 323 908

Descripció


Càritas és una entitat de l'Església catòlica que té com a objectiu promoure, orientar i coordinar l'acció social i caritativa de la diòcesi, i la finalitat d'ajudar a la promoció humana i al desenvolupament integral de les persones, sensibilitzar la societat i promocionar la justícia social.

És una entitat sense ànim de lucre i el seu finançament és sobretot de caràcter privat. Està formada majoritàriament per voluntariat i alguns professionals contractats, i acompanya els sectors socials més desfavorits, caminant amb la triple missió de denunciar les injustícies, anunciar l'Evangeli i transformar la societat.

A Vilanova, pel model d'organització coordinada entre totes les parròquies de la ciutat, l'entitat rep la denominació d'Interparroquial. Per l'any 2017 s'atenen set serveis.

Son:

Acollida, per atendre, escoltar i acompanyar a les persones que demanden ajuda.

Ensenyament solidari, espai d'acollida i formació per a dones. L'objectiu és treballar la seva socialització i coneixement de l'entorn, l'alfabetització, coneixement de la llengua castellana i catalana, i en la mesura del possible, d'altres aprenentatges que facilitin el seu dia a dia a la nostra ciutat.

Reforç educatiu, s'atenen alumnes de les escoles de primària de la ciutat. A proposta dels propis centres, s'ofereix als infants un espai on poden rebre d'una forma gairebé personalitzada, suport en les tasques de l'escola. Així mateix es busca establir una relació de confiança amb ells per reforçar la seva autoestima i si és el cas, detectar problemàtiques a nivell de salut, personal, familiar o social que poden estar influint en el seu procés d'aprenentatge.

Mensa del Cor, proporciona ajuda econòmica o amb aliments, per possibilitat que els nens de 2 a 12 anys de famílies de Vilanova i lla Geltrú amb vulnerabilitat econòmica, puguin quedar-se a dinar al menjador escolar del centre on estudien.

Habitatge social, que gestiona un habitatge compartit per homes que inicien processos de reinserció social.

L'Economat de Vng, servei de lliurament d'aliments i altres productes a través del sistema de punts, per a persones i famílies amb problemàtiques socioeconòmiques.

Hort Social, espai d'hort social que inclou dos espais de treball. Un personal/familiar per autoconsum i un altre de comunitari per aportar producte a l'Economat de Vng.

CAIF (Centre d'Acollida i Formació), on acompanyem a les persones en la millora de les seves competències i formació per facilitar processos de desenvolupament sociolaboral.


En tots els serveis es treballa de forma coordinada en el marc de l'acció de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, que abasta els territoris del Baix Llobregat, del Garraf, de l'Alt Penedès i una petita part de la comarca de l'Anoia.

A Vilanova i la Geltrú, a banda de la dedicació dels voluntaris i voluntàries, element troncal de l'acció de Càritas, comptem amb el suport d'una professional contractada. Amb aquesta, el coordinador de Càritas a la ciutat i els responsables dels serveis, es planifica l'acollida, acompanyament i atenció a les persones en situació de pobresa o vulnerabilitat des de cada servei.

Cerca fitxes

Tot el Directori
Només Entitats i Equipaments
Cercar el text a la "Descripció" i "Més informació"
 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00