Agenda

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Agenda > Detall de l'acte

Puja a la barca: l'ofici petit. (Hivern. Museus)

Dates

24/02/2018 de 11:00 h a 12:30 h

Lloc

Llotja de peix

Adreça

Port, s/n

Descripció

Visita a la barca Nova Míriam a càrrec del pescador Eduard Escolar i tastet de pop amb patates. Places limitades, cal reserva prèvia.

Una visita a la barca Nova Míriam del port de Vilanova i la Geltrú de la mà del seu patro Eduard Escolar, un pescador veterà que ens explicarà els ormejos i en particular l'ofici petit que s'utilitza per a realitzar les captures de diverses varietats de peixos que arriben a les nostres taules després d'haver passat per la subhasta a la Llotja de peix de Vilanova i dels taulells de les peixateries.

La proposta "Puja a la barca" aconsegueix apropar-nos al món de la pesca a Vilanova i la Geltrú, entrant al port i mantenint contacte directe amb els seus protagonistes: mariners, remitgers, pescadors, patrons i altres persones que realitzen el seu treball dia a dia a al moll pesquer.

Amb aquesta experiència aprendrem a diferenciar les embarcacions pesqueres i coneixerem els estris (arts de pesca) que s'utilitzen, la visita ens farà entendre la història, els costums, les dificultats, els problemes actuals als que s'enfronta la gent de mar a diari.

Una oportunitat única de conèixer el port i el món mariner.Per acabar podrem assaborir als jardins de l'Espai Far un tast mariner a base de productes autòctons, cuinats per pescadors.

Horari

 De l'1 d'octubre al 31 de maig, l'Espai Far obre de dimecres a diumenge de 10 a 14h i el divendres i dissabte de 16 a 18h.

Preu

7 € inclou la visita i el tastet

Organització

Espai FAR

Contacte

Tipus Contacte
Telèfon 600509223
e-mail espaifar@vilanova.cat
Web http://www.espaifarvng.cat

Observacions

 Cal reserva previa al tel. 600509223  o bé a espaifar@vilanova.cat

Foto: Judit Contreras

Situació


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00