Votació pressupostos 2017

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Temes d'actualitat > Votació pressupostos 2017

Votació pressupostos 2017

TEMA Pressupostos participatius, urna en blau


 

 

Recta final per votar les propostes dels primers pressupostos participatius de Vilanova i la Geltrú. Comptem amb el vostre vot!

Aquesta és la darrera setmana per votar les 61 propostes dels primers pressupostos participatius de Vilanova i la Geltrú. Encarem aquesta recta final, amb molta il·lusió i entusiasme. A més, estem convençuts que de nou comptarem amb la teva participació, en aquest cas, a través del teu vot. Perquè entre tots i totes volem construir un futur millor per a la nostra ciutat.

Des del 29 de maig i fins aquest diumenge, 11 de juny, els vilanovins i vilanovines podran exercir el seu vot. Si encara no ho heu fet, us recordem el procediment a seguir per poder votar:
· On: pots fer-ho a través de la web: participa.vilanova.cat o presencialment, al Departament de Participació, Plaça de la Vila, 8 (1r pis).

· Qui: les persones majors de 16 anys empadronades a Vilanova i la Geltrú.

· Com: podràs escollir d'un llistat de 61 propostes aquelles que vulguis, fins a sumar un import de 150.000 euros. Podràs votar diferents tipus de propostes, agrupades en les següents categories: Accessibilitat i mobilitat; Ambiental; Carrers i espai públic; Carril bici; Equipaments municipals; Instal·lacions esportives; Jardineria i mobiliari urbà; Noves tecnologies i Parcs infantils. La suma de totes les propostes votades ha d'arribar a un mínim de 120.000 €, és a dir, el 80% del pressupost.

Arriba un moment decisiu: el moment de votar per les millors propostes per Vilanova i la Geltrú. Una oportunitat única per decidir entre tots i totes aquelles propostes que faran créixer i millorar la nostra ciutat, perquè sigui més accessible, transitable, respectuosa amb el medi ambient, social, humana o igualitària, encarant així amb més garanties els reptes del futur. Us animem a tots i totes a votar pel futur de la nostra vila.

Recordeu que aquest diumenge 11 de juny és el darrer dia. Comptem amb el vostre vot!


 

TEMA Vota, pressupostos participatius 2

 

 

Quin tipus de propostes s'han presentat als primers pressupostos participatius de Vilanova i la Geltrú?

Els ciutadans i ciutadanes de Vilanova i la Geltrú han participat molt activament a la primera fase de presentació de propostes dels pressupostos participatius de Vilanova. En total es va comptar amb 320 propostes, entre les quals, 120 s'ajustaven a les condicions establertes, tot i que finalment han quedat agrupades en 61.

Voleu conèixer l'opinió dels vilanovins i vilanovines? Quines han estat les seves preocupacions o propostes de millora per la seva ciutat? Us anotem la diversa tipologia de propostes presentades, en funció de diversos camps temàtics:
En l'àmbit de l'accessibilitat i mobilitat, s'han presentat un total de 13 propostes. Els ciutadans han manifestat el seu interès a millorar qüestions com l'accessibilitat a les platges de Vilanova i la Geltrú o la senyalització viària a l'avinguda Eduard Toldrà, entre molts altres aspectes.

Pel que fa als aspectes mediambientals, s'ha comptat amb tres propostes sobre el punt de càrrega per a cotxes elèctrics; la senyalització i millora del circuit verd d'Adarró a l'Ortoll i finalment, la col·locació de caixes niu per controlar el mosquit tigre. També s'han incorporat tres peticions de carril bici i una proposta sobre el nou espai de lleure i socialització per a gossos al carrer Indústria.

Els vilanovins i vilanovines també volen millorar els carrers i espais públics de la seva vila. I aquest desig l'han expressat a través d'11 propostes sobre arranjaments de trams defectuosos, actuacions a diversos carrers com al barri de Mar; millores a la zona esportiva (voltants de l'Skate park i camp de futbol, etc.

Les millores de les Biblioteques municipals o dels centres cívics i casal de la gent gran o la instal·lació de desfibril·ladors han protagonitzat algunes de les 6 peticions ciutadanes sobre els equipaments municipals. D'altra banda, en l'àmbit esportiu, s'han rebut 9 propostes. Entre les quals destaquem: l'ampliació de la zona esportiva del Parc de la Quadra d'Enveja o la nova pista de vòlei platja annexa al pavelló Isaac Gálvez.

Mantenir la ciutat amb suficients zones verdes també és una de les inquietuds dels nostres ciutadans. Per això han fet arribar 4 propostes sobre Jardineria i mobiliari urbà. Com per exemple: la instal·lació de noves papereres i contenidors de recollida selectiva de residus o la replantació d'arbres al parc de la Quadra d'Enveja.

D'altra banda, tenint en compte que Vilanova i la Geltrú compta amb la certificació de Destinació de Turisme Familiar (DTF), atorgada per l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, tampoc podien faltar les propostes relacionades amb els més menuts. En aquest sentit, cal destacar 9 peticions de millora de parcs infantils. Entre els quals s'inclouen la renovació de la zona infantil de la plaça Consolat de Mar o els gronxadors adaptats per a infants.
 vota, tema pressupostos participatius

 

 

Votació de les propostes presentades als pressupostos participatius de VNG. Compartim decisions per millorar la nostra vila!


Després de l'èxit de la primera fase dels pressupostos participatius de Vilanova i la Geltrú, amb un total de 320 propostes presentades, entre les quals, 120 s'ajustaven a les condicions establertes, que han quedat agrupades en 61, arriba el moment decisiu: el de les votacions, que comença dilluns 29 de maig i durarà fins a l'11 de juny. Sens dubte, la teva participació és essencial; doncs com a ciutadà o ciutadana és qui millor coneix les necessitats de millora de la nostra vila i per tant, qui millor ho pot expressar. Per això, el teu vot és clau per construir junts el futur de la nostra ciutat.
Quin procediment s'ha de seguir per poder votar?:
· On: pots fer-ho a través de la web: participa.vilanova.cat o presencialment, al Departament de Participació, Plaça de la Vila, 8 (1r pis).

· Qui: les persones majors de 16 anys empadronades a Vilanova i la Geltrú.

· Com: podràs escollir d'un llistat de 61 propostes aquelles que vulguis, fins a sumar un import de 150.000 euros. Podràs votar diferents tipus de propostes, agrupades en les següents categories: Accessibilitat i mobilitat; Ambiental; Carrers i espai públic; Carril bici; Equipaments municipals; Instal·lacions esportives; Jardineria i mobiliari urbà; Noves tecnologies i Parcs infantils. La suma de totes les propostes votades ha d'arribar a un mínim de 120.000€, és a dir, el 80% del pressupost.

Arriba el moment de la veritat; el moment de votar les millors propostes per Vilanova i la Geltrú. Una oportunitat única per decidir entre tots i totes aquelles propostes que faran créixer i millorar la nostra ciutat, perquè sigui més accessible, ecològica, social, humana o igualitària, encarant així amb èxit els reptes del futur. Millorem entre tots i totes la ciutat que tant estimem! Comptem amb tu. Participa-hi!

 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00