Vila-real

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Participació i Cooperació > Agermanaments > Vila-real

Ajuntament de Vila-real

Vila-real és una ciutat de 47.000 habitants situada a la província de Castelló, al País Valencià. Forma part de la Plana Baixa.

A partir dels anys 60, la ciutat va viure una gran industrialització en els sectors de la metal·lúrgia, materials de construcció i sobretot, en la fabricació de rajoles, base econòmica de la ciutat.

El protocol d'agermanament preveu desenvolupar diferents accions en el camp cultural, esportiu, social, d'organització i serveis municipals, econòmic i fomentar les relacions turístiques.

Inicialment els objectius plantejats es van assolir amb rapidesa i amb una forta implicació de la ciutadania d'ambdós municipis però, probablement la proximitat i el propi assoliment ràpid dels objectius, conjuntament amb el fet de compartir una mateixa realitat, van fer que l'agermanament entrés en una fase d'alentiment que encara no s'ha aconseguit superar.

Malgrat aquesta constatació, s'han anat produint de forma periòdica intercanvis puntuals entre entitats i associacions, així com suports municipals a projectes i entitats de la ciutat de Vila-real.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú pretén que aquest agermanament entri en una dinàmica similar al de Mérignac, per tal de treballar amb la ciutat valenciana en situacions globals com el medi ambient, la immigració, el civisme, l'educació, etc.


"Vilanova participa a la primera trobada de ciutats agermanades a Vila-Real" (24 febrer 2015)

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
participacio@vilanova.cat Tel. 93 814 00 00 (ext. 2040)
Última actualització: 07/07/2015