2012. P. participatiu: VIUS I CONVIUS? DIGUES LA TEVA. Ordenança de convivència

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Participació i Cooperació > Participació ciutadana > Processos participatius i diagnosis participades > 2012. P. participatiu: VIUS I CONVIUS? DIGUES LA TEVA. Ordenança de convivència

2012. P. participatiu: VIUS I CONVIUS? DIGUES LA TEVA. Ordenança de convivència

DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS

convivència rambla

Nom: VIUS I CONVIUS? DIGUES LA TEVA!. Ordenança municipal de mesures per fomentar la convivència i el civisme de Vilanova i la Geltrú

Data:
octubre 2012 - abril 2014

Descripció:
Aquest procés participatiu es va organitzar per reunir valuoses aportacions de la ciutadania i de les entitats en relació a la convivència de la ciutat, amb l'objectiu que poguessin servir per definir i enriquir la nova ORDENANÇA DE CONVIVÈNCIA de VILANOVA I LA GELTRÚ que el govern municipal tenia previst crear. 


Vius i convius resum procés

PROCÉS PARTICIPATIU

A la ciutat, les persones interaccionen i comparteixen. L'espai públic és el lloc on es fa més visible la riquesa i la complexitat de l'intercanvi, l'entramat de llibertats i valors compartits. Per tal d'aconseguir una convivència amb harmonia, es fa necessari el foment de la consciència cívica, la implicació de tots els vilanovins i vilanovines i la corresponsabilitat a l'espai públic.

L'ordenança de convivència té com a objectiu preservar l'espai públic local com a lloc de convivència compartit pel conjunt de la ciutadania. Vol ser una eina que sumi, en alguns aspectes actualitzi i millori, les previsions que ja es contenen en altres ordenances com tinença d'animals domèstics, circulació, platges, sorolls i vibracions...

Per tal d'elaborar la nova ordenança de convivència, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitzà una sessió participativa el 12 de novembre 12, amb les entitats i la ciutadania que va voler participar en aquest espai de participació. També es va dissenyar una enquesta ciutadana.

El recull d'idees i propostes que sorgiren en aquests diferents espais de participació donaren cos a un document-resum final que es feu arribar a la comissió redactora de l'esborrany de l'ordenança de convivència.

 

El ple municipal celebrat el 7 d'abril de 2014 va aprovar inicialment la norma i el pla d'acció de l'Ordenança municipal de mesures per fomentar la convivència i el civisme de Vilanova i la Geltrú.

 


 NOTÍCIES RELACIONADES

 


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
participacio@vilanova.cat Tel. 93 814 00 00 (ext. 2040)
Última actualització: 29/06/2015