Campanya Vilanova amb els refugiats (09/15)

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Participació i Cooperació > Cooperació i solidaritat > Accions de sensibilització > CAMPANYES de SENSIBILITZACIÓ > Campanya Vilanova amb els refugiats (09/15)

Campanya Vilanova amb els refugiats (09/15)

refugiats siria 2
VNG AMB ELS REFUGIATS

Davant la tragèdia humanitària que el poble de Síria està patint, des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ens sumem a la xarxa de ciutats acollidores.

Entenem que així podem aportar una mica d'esperança a aquelles persones que es veuen forçades a abandonar les seves llars fugint del drama que es viu al seus països.

Si vols col·laborar, et pots inscriure en el REGISTRE que hem creat i així et podrem anar informant de les accions que es portaran a terme i de com pots col·laborar.

casa nostra casa vostraCAMPANYA "CASA NOSTRA, CASA VOSTRA"

L'Ajutament de Vilanova i la Geltrú, per acord de Ple celebrat el 23 de gener de 2017, es va sumar a la campanya unitària CASA NOSTRA, CASA VOSTRA per impulsar l'acollida de persones refugiades a Catalunya.

Campanya unitària engegada per centenars de persones a títol individual, col·lectius i moviments socials, ONG, empreses del sector cultural de Catalunya i amb suport de les administracions locals.

Fins a mitjans de febrer 2017, hi ha previstes dotzenes d'activitats arreu del país amb l'objectiu de denunciar la situació que viuen les persones refugiades i migrants, aconseguir la sensibilització i mobilització de la ciutadania de Catalunya i pressionar les institucions catalanes perquè impulsin polítiques d'acollida reals i efectives.

refugiats siria 3VILANOVA I EL FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

L'Ajutament de Vilanova i la Geltrú s'ha sumat a la campanya d'emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en suport a l'acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l'àrea Mediterrània, amb l'aportació econòmica de 2.500€.

També va aprovar al Ple Municipal de 14 de setembre de 2015 una moció de suport i al Plenari Municipal de 4 d'abril de 2016 una altra moció proposada per l'associació Garrafcoopera, el Grup de Solidaritat Fem Pous, associació Oxfam Intermón i Acció Solidària amb el Sàhara, de rebuig a l'acord entre la Unió Europea i l'estat de Turquia i de suport a la població migrant i refugiada.

imatge power refugiats siria

El passat 7 d'octubre de 2015, representants del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, van explicar al Consell Municipal d'Entitats de Cooperació i als inscrits al Registre, quina és la situació actual del conflicte i els projectes d'acollida.

 

El passat 20 de maig de 2016, l'Ajuntament assisteix a la xerrada conjunta organitzada pel Consell Comarcal del Garraf i la Generalitat, on s'explicà la Situació al món de les persones refugiades i també la crisi de població refugiada a Europa.

VILANOVA I LA GENERALITAT

L'Ajuntament de VNG forma part del Comitè per l'Acollida de les Persones Refugiades creat per la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de donar resposta a la greu crisi política i humanitària conseqüència del desplaçament forçat de milers de persones a causa de la pobresa, la guerra i la violència en els seus països d'origen i que cerquen un espai de seguretat, llibertat i respecte dels drets humans.

Aquest Comitè, que està constituït per representants de la Generalitat, de les administracions locals i d'entitats socials especialitzades, ha aprovat tres documents que són rellevants per entendre la situació i el posicionament sobre l'acollida de persones refugiades a Catalunya: Posicionament compartit sobre l'acollida de les persones refugiades, Idees - Clau al voltant del refugi, i Declaració del Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades.

NOTÍCIES RELACIONADES...

" VNG demana adherir-se a la xarxa de ciutats refugi " (3 setembre 2015)
" VNG obre un registre per recollir els oferiments d'ajuts als refugiats " (8 setembre 2015)
" El Ple Ordinari de setembre aprova un ajut extraordinari per a la campanya d'emergència de suport als refugiats " (15 setembre 2015)
" El Govern destaca l'aprovació dels comptes 2014, la solidaritat amb els refugiats i la cerca de solucions pel transport urbà " (16 setembre 2015)
" Primera trobada amb les persones inscrites al registre d'ajut als refugiats " (8 d'octubre 2015)

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
participacio@vilanova.cat Tel. 93 814 00 00 (ext. 2040)
Última actualització: 25/01/2017