Mérignac

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Participació i Cooperació > Agermanaments > Mérignac

Parc de Bourran de Mérignac

Mérignac és una ciutat d'uns 65.000 habitants situada al sud-oest de França, al departament de la Gironda, Aquitània. És una ciutat de referència per la qualitat i quantitat d'equipaments socials i esportius de què gaudeix.

El protocol d'agermanament aglutina, entre d'altres qüestions, relacions d'intercanvi en diferents àmbits: econòmic, organització municipal, serveis municipals, cultural, esportiu i vida associativa.

Per a Vilanova i la Geltrú aquest agermanament va suposar el coneixement a fons d'una ciutat europea i alhora un espai de trobada i intercanvi que permetria conèixer noves maneres de fer. En aquell moment, a l'Estat espanyol era molt recent l'entrada en funcionament dels ajuntaments democràtics, i era important trobar referències per anar situant la ciutat en el marc de l'Europa dels pobles. 

Des de llavors s'han realitzat intercanvis en tots els sectors possibles: escolars, culturals, associatius, esportius, de solidaritat i cooperació, de formació, municipals, econòmics. L'avaluació general de les accions portades a terme dóna un balanç positiu.

Ara, els nous temps plantegen nous reptes. Els objectius són consolidar de forma conjunta projectes de cooperació i solidaritat, dinamitzar les relacions econòmiques, aconseguir programes de formació conjunts, aprofundir-se en l'Europa dels pobles i de les persones, abordar conjuntament problemes globals com el medi ambient, la immigració, el civisme, l'educació, etc.

En definitiva, un agermanament és un procés dinàmic i ha de caminar en una línia de canvi i millora continua. 

 

"Una delegació vilanovina torna a Mérignac per revitalitzar l'agermanament"  (15 de març de 2016)
" Una cinquantena d'estudiants de Mérignac visiten la nostra ciutat "  (10 d'abril de 2014)

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
participacio@vilanova.cat Tel. 93 814 00 00 (ext. 2040)
Última actualització: 29/03/2016