Altres processos participatius

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Participació i Cooperació > Participació ciutadana > Processos participatius i diagnosis participades > Altres processos participatius

Altres processos participatius

Índex

 

2011. Diagnòstic Moviment Associatiu a Vilanova i la Geltrú


DIAGNÒSTIC
DEL MOVIMENT ASSOCIATIU
A VILANOVA I LA GELTRÚ
DIAGNOSI ENTITATS PORTADA


 

2010. Procés participatiu: TORRENT DE LA PASTERA

nou passeig torrentPROCÈS PARTICIPATIU
TORRENT DE LA PASTERA

Octubre 10 - Juliol 11

Es tracta de pensar junts la urbanització del cobriment del Torrent de la Pastera, amb els ulls i les necessitats de les persones que l'utilitzaran i que el convertiran en un nou gran passeig urbà de tothom i per a tothom.

El plantejament del taller d'idees és obrir un espai participatiu en què els veïns i les veïnes, i la ciutadania en general, puguin dir la seva sobre el disseny del nou espai públic que s'ha creat amb el cobriment del Torrent de la Pastera.


  Taller de debat:
                             EL TORRENT DE LA PASTERA. 
COM L'IMAGINES?
30 d'octubre 2010
taller debat torrent 

Els veïns i veïnes del barri de Mar, entitats i tècnics locals van debatre conjuntament sobre el disseny del nou espai públic creat amb el cobriment del Torrent de la Pastera.


DOCUMENT DE CONCLUSIONS DEL TALLER DE DEBAT 
Més fotografies del tallerpresentació projecte pasteraPresentació pública:
PROJECTE URBANITZACIÓ TORRENT DE LA PASTERA
19 novembre 2010
POWER POINT AVANTPROJECTE DEL NOU TORRENT 

Jornada de portes obertes:
ELECCIÓ DEL NOM DEL NOU TORRENT
26 març 2011
tria nom PASTERA
Més de 160 persones participen en l'elecció del nom del nou espai sorgit de la urbanització del torrent de la Pastera, en una jornada de portes obertes.

 inauguració rambla farInauguració:
INAUGURACIÓ NOVA RAMBLA DEL FAR
16 juliol 2011

Recull notícies sobre les obres del cobriment del torrent de la Pastera:


 

2009. Procès participatiu: L'EIXAMPLE NORD

foto aèria eixample nordPROCÉS PARTICIPATIU EIXAMPLE NORD 

Febrer - octubre 2009

Es tracta de pensar junts la ciutat dels propers anys. 
Començar pels fonaments, per la reflexió oberta. Pensant abans de decidir.


Taller d'Idees: 
FUTURS POSSIBLES PER VILANOVA I LA GELTRÚ 
Procès participatiu 
6 i 7 febrer 2009 

taller idees eixample nord

S'impulsa el primer taller de debat en relació a l'Eixample Nord de la ciutat amb l'objectiu de reflexionar col·lectivament sobre el futur de la vila, aportant idees i suggeriments i enriquir el concurs d'idees iniciat pel Consorci Eixample Nord.

Document de conclusions FUTURS POSSIBLES per Vilanova i la Geltrú: 
IDEES PER L'EIXAMPLE NORD


 
Eixample Nord Infants
Taller participatiu amb els infants:
LA CIUTAT VISTA PELS INFANTS
19 maig 2009


Els infants van explicar com els agradaria que fos la seva ciutat, tot a partir de dibuixos on plasmaven la ciutat trista i la ciutat alegre. D'aquesta sessió en van sorgir 4 propostes amb les que es va elaborar un document que és una eina de treball per al futur de l'Eixample Nord.
Document de conclusions del taller La ciutat vista pels infants

 

Exposició:
JUNTS IMAGINEM L'EIXAMPLE NORD
Neàpolis
 21 octubre 2009 

 expo eixample nord (21 octubre 2009)
Planells equips redactors - propostes per l'Eixample Nord

 
docuement taller contrast eixample nord

Taller de contrast:
JUNTS IMAGINEM L'EIXAMPLE NORD          
29 octubre 2009


Conclusions del taller de contrast


 DOCUMENT FINAL DEL PROCÉS PARTICIPATIU SOBRE L'EIXAMPLE NORD

 Més informació:
Consorci Eixample Nord i Regidoria d'Urbanisme i Habitatge

 

2008. Procés Participatiu pel Nou Parc del Carrer de València

Parc del carrer Valencia


L'ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha dut a terme una experiència participativa per definir els usos del nou Parc del Carrer València al barri del Tacó. Aquest treball neix de la reivindicació històrica de l'AV del barri i de la voluntat política de realitzar-lo amb consens de la ciutadania i a partir de les necessitats plantejades pels tècnics i tècniques municipals. El procés va comptar amb la realització enquestes als veïns i veïnes del barri, sessions de treball amb tècnics i tècniques de diversos departaments municipals, sessions amb els veïns i veïnes del barri i amb la visió dels joves de l'Espai Jove i l'Espai d'Acció i la Ludoteca del barri.  Com a fruit del Procés Participatiu es van recollir una sèrie de propostes generals:

- Un parc obert a tothom i a l'entorn i sense barreres arquitectòniques.
- Un parc amb un espai de joc infantil per als infants més petits.
- Un parc per al descans i amb zones verdes.
- Un parc amb un espai polivalent/esportiu.
- Un parc amb civisme, ben enllumenat i amb més vigilància.
- Un parc habilitat per a les evacuacions.

El projecte de remodelació del Parc del c/València es va presentar públicament al Centre Cívic del Tacó,  i és la resposta de l'arquitecte a les necessitats que es van plantejar al llarg del procés parc.  Així, el nou parc comptarà amb una zona de jocs infantils i un espai polivalent. El nou disseny elimina les barreres arquitectòniques, millora la il·luminació i augmenta la visibilitat des de l'exterior de la plaça.

Estudi de l'Espai Públic
Conclusions del Procés Participatiu
Recull de Premsa

 

2007. Procés Participatiu per a la Definició d’Usos del Nou Centre Cívic Molí de VentFruit d'un Diagnòstic Participatiu de Barri, en què es van implicar associacions, entitats, personal tècnic municipal i ciutadania a títol individual, es va detectar la necessitat de disposar d'un nou Centre Cívic que satisfés la demanda d'un espai dinàmic de relació, convivència i participació pel barri i la ciutat.

Per coherència, el 2004 es va decidir impulsar un Procés Participatiu a través del qual es poguessin consensuar col·lectivament els usos que tindria aquest nou equipament. Després de dos anys de treball, ja tenim resultats. El passat 13 de gener del 2007, se'n va fer la presentació pública. 


Procés Participatiu Nou Centre Cívic Molí de Vent

 

2006. Procés Participatiu per a la Revisió del Reglament de Participació Ciutadana


Entenent que la realitat del municipi és dinàmica i canviant, l'Ajuntament de Vilanova es va proposar el 2006 revisar el Reglament de Participació Ciutadana, aprovat l'any 2000, per tal d'adequar-lo a les necessitats actuals.

Amb la voluntat d'obrir el debat a les diferents entitats, institucions i agents socials locals, es va encarregar a l'equip d'investigació E1DOS Dinamització Social el disseny, la coordinació i la dinamització del procés. En aquests moments, s'està elaborant la proposta de nou Reglament, atenent a les consideracions realitzades pels participants a les diverses sessions de treball que s'han realitzat.

Fins que no es faci efectiva la seva aprovació al Ple de l'Ajuntament, podeu consultar a l'apartat introductori d'aquesta pàgina el Reglament de Participació Ciutadana vigent, aprovat l'any 2000.

 

2006. Debat participatiu per recollir al·legacions a la proposta del Pla Especial del Port


L'Ajuntament de Vilanova va rebre de la Generalitat de Catalunya una proposta per a reordenar la zona portuària del municipi: el Pla Especial del Port.

Responent a una demanda sentida per la ciutadania, l'Ajuntament de Vilanova va encarregar a l'empresa E1DOS Dinamització Social la coordinació d'un taller participatiu que ajudés a consensuar amb totes les parts implicades al·legacions al Pla Especial del Port. 


Recull d'al·legaciona al Pla Especial del Port

 

2005. Diagnòstic Comunitari del Barri de Mar


El 2005, l'Ajuntament de Vilanova va encarregar a l'empresa E1DOS Dinamització Social, la coordinació i dinamització d'un Diagnòstic Comunitari del Barri de Mar. L'objectiu era consensuar una fotografia sobre la realitat de la zona, implicant activament a l'equip tècnic municipal, associacions, entitats i veïns i veïnes. Aquest retrat permetrà dirigir les accions a desenvolupar a la zona d'acord a les necessitats, demandes i visions expressades pels participants al llarg del procés.

De moment, fruit d'aquest diagnòstic, s'ha creat un Grup de Cohesió Social, format per veïns i veïnes, associacions, entitats i personal tècnic municipal, encarregat de proposar i coordinar les accions que han de vetllar per la millora de la cohesió social al barri. 


Diagnòstic Comunitari del Barri de Mar

Conclusions del diagnòstic comunicati del barri de Mar
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
participacio@vilanova.cat Tel. 93 814 00 00 (ext. 2040)
Última actualització: 20/01/2014