Revetlles amb precaució... i compte amb el bosc!

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Medi ambient > Medi Natural > Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals > Revetlles amb precaució... i compte amb el bosc!

Revetlles amb precaució... i compte amb el bosc!

Davant el risc d'incendi forestal present al nostre territori és necessari establir les condicions de vigilància i de seguretat per a la realització de les fogueres tradicionals de la revetlla de Sant Joan.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, no autoritzarà cap foguera ni llançament de coets i focs d'artifici en terrenys forestals i en la franja de 500 metres que l'envolta que no sigui sol·licitada directament per un ajuntament o tingui el seu vist-i-plau o informe favorable.

Totes les fogueres hauran de respectar les següents condicions especifiques:
• Sempre que les fogueres o els coets i focs d'atifici estiguin en la franja de menys de 500 metres de zona forestal caldrà demanar autorització al DMAH, d'acord amb la normatica vigent (D. 64/95) i sense prejudici d'altres permisos que puguin ser necessaris.
• En tots els casos les fogueres hauran de mantenir una distància mínima a la zona forestal de 100 metres.
• Mantenir una zona de seguretat de 15 metres de radi al voltant de les fogueres totalment neta de vegetació i altres materials combustibles.
• Disposar durant la crema d'un vehicle amb aigua suficient amb relació a les dimensions de la foguera, per fer front a possibles accidents i per apagar totalment la seva combustió. Haurà de mantenir un retén fins desprès d'1 hora d'extingida la foguera.La vigent normativa forestal i de prevenció d’incendis forestals prohibeix encendre foc a menys de 500 m de les zones forestals.

Vilanova i la Geltrú es troba envoltada per 35 urbanitzacions marginals, 12 d’elles situades a menys de 500m de zones forestals. En aquestes no és permès d’encendre foc i en conseqüència no es poden fer fogueres de Sant Joan, ni encendre o enlairar qualsevol mena de foc, coets, petards o qualsevol mena d’element pirotècnic.

Des del Parc Natural del Garraf que administra la Diputació de Barcelona, molt pròxim o contigu a aquestes urbanitzacions vilanovines, i des de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya s’està fent un gran esforç per evitar que la celebració de les revetlles de Sant Joan puguin encendre el bosc.

Us hem de recordar que en les darreres revetlles un coet enlairat des d’una urbanització de Castelldefels va ocasionar un important incendi forestal al Parc Natural de Garraf, amb situacions de pànic en la urbanització i de risc greu per a les persones i els bens, ja que de nit no es poden comptar amb els efectius aeris d’extinció.

Per gaudir de les fogueres de Sant Joan, dels coets i petards i de la festa en suma, cal realitzar-les sempre dins del casc urbà consolidat i seguir els consells de la Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil.

Bona revetlla... i el bosc segur!
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 21/06/2007