El procés urbanístic

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Medi ambient > Medi Natural > Platja Llarga > El procés urbanístic

El procés urbanísticEl sector de Platja Llarga va ser classificat com a sòl urbà amb anterioritat al Pla General de 1981. El 1996 s’aprovà el PERI que hauria de desenvolupar urbanísticament aquest sector. Després d’un  llarg procés de gestió urbanística, amb nombroses modificacions cada cop més restrictives, el juny de 2004 es dona inici a les obres d’urbanització i edificació.

En juliol del mateix 2004, l’Ajuntament,  decreta la paralització de les obres com a conseqüència d’un informe desfavorable de l’Agència Catalana de l’Aigua, relatiu a la inundabilitat del sector. Des d’aquest instant, fruit d’un canvi en la percepció de la ciutadania, manifestada a través de l’activitat de la Plataforma,  i de manera concertada amb diferents administracions, l’Ajuntament inicia les passes per a sostreure la Platja Llarga del procés urbanitzador i edificatori. A l’octubre del 2006 es signen convenis  urbanístics entre Ajuntament, Incasol i promotors privats, per a la transferència a l’Eixample Nord de l’edificabilitat de Platja Llarga; i un conveni entre l’Ajuntament i el Departament de Medi Ambient i Habitatge per valor de 150.000 €, destinats a la redacció de documents tècnics i actuacions provisionals; i al  novembre de 2006 s’inclou una partida de 1,5 milions d’€ als Pressupostos Generals de l’Estat del 2007 destinada a les obres de restauració i protecció de Platja Llarga.

Finalment, al març de 2007 s’aprova inicialment la Modificació del Pla General a l’Eixample Nord, que incorpora una reserva de sòl per a l’edificabilitat de Platja Llarga, segons el calendari previst als convenis. La transferència efectiva de l’edificabilitat a l’Eixample Nord i el lliurament de les finques privades a l’Ajuntament permetran iniciar les actuacions definitives a la Platja Llarga, en uns terminis estimats de 20 mesos com a mínim i de 32 mesos com a màxim, és a dir, al llarg de l’any 2009. En aquest període es realitzaran tasques de neteja, conservació, senyalització, vigilància i protecció provisional, a més de la reformulació dels documents tècnics que permetran d’incorporar el sòl actualment privat al conjunt de sòls públics, i ampliar l’àmbit de protecció a la totalitat del sector.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 15/06/2007