Transport

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Joventut > Viatjar > Transport

L'avió
És el mitjà de transport més ràpid i és del més utilitzat en distàncies mitjanes i llargues. Actualment hi ha força competitivitat entre les diferents companyies aèries, sobretot des de l'aparició de les companyies Low Cost o de baix cost. 
Respecte les companyies de baix cost cal tenir en compte el fet que facturar equipatge suposa un cost afegit i que sovint els preus que anuncien no tenen en compte ni impostos ni taxes, que els afegeixen al fer la reserva.
Recordeu que per temes de seguretat hi ha diverses restriccions a l'hora de dur equipatge de mà, consulteu aquí la informació.
Quasi bé totes les companyies disposen de webs pròpies des d'on pots comprar el bitllet, consulta-les a Enllaços d'interès
També és interessant conèixer portals d'internet que comparen preus entre diverses companyies, d'aquesta manera t'estalvies anar mirant web per web. 

L'autobús
És un dels mitjans de transport més barat, però cal tenir en compte que en un trajecte molt llarg pot ser una mica pesat.
Un bitllet, amb un preu força interessant, per viatjar per les principals ciutats d'Europa és el Busabout, consistent És un autobús que cada dia surt, a una hora determinada, de les diferents ciutats i et permet triar la ruta a seguir. Aquest bitllet és obert a tothom, però els joves tenen un descompte, la seva durada és variable.
A més existeixen passis d'autobús per diferents països i ciutats, i companyies com Eurolines i Linebús amb destinacions a tot Europa i Alsa-Enatcar amb destinacions a diferents ciutat espanyoles i europees, que ofereixen descomptes a joves menors de 26 anys o estudiants menors de 30 anys.

La bicicleta
Viatjar amb bicicleta és una manera ben diferent de veure món, això sí, és una manera ecològica i lliure de fer-ho. És interessant marcar-se una ruta i preparar-se el viatge, saber com estem físicament i revisar l'estat de la bicicleta.
Les entitats Amics de la bici i Bicicleta Club de Catalunya disposen de molta informació d'aquesta opció de transport.

El cotxe/cotxe compartit
Si vas amb el cotxe propi o amb un cotxe de lloguer és també una manera d'anar més al teu aire, i és important preparar-te més o menys la ruta a seguir, disposar per exemple d'un plànol de carreteres o conèixer l'estat del temps.

El tren
És un mitjà de transport força interessant que et permet gaudir del paisatge i si es viatja de nit es pot aprofitar per descansar (i alhora estalviar-te una nit d'allotjament).
Renfe disposa de diferents tipus de trens: els de rodalies, els regionals, els de llarg recorregut i els internacionals. I si vols viatjar a alta velocitat, consulta l'Ave per Espanya o el TGV Europe per Europa. Informació de trens d'arreu a la web Estaciones de trenes.
Els preus dels trens de llarg recorregut varien segons el dia que s'utilitzen, els dies blaus són més barats, en canvi els dies blancs (que coincideixen amb les sortides i tornades de vacances) són més cars.
Amb el Carnet Jove es poden obtenir alguns descomptes.
Un Bitllet que us pot interessar és l'InterRail, un bitllet obert a totes les edats, però amb tres preus diferents: per als menors de 12 anys, per als de 12 a 25 anys, i per als majors de 26 anys. Aquest bitllet està disponible per a viatges de diversa extensió i és adequat per a aquells que volen visitar molts països d'Europa.
Hi ha una modalitat de la targeta per poder viatjar il·limitadament a un sol país europeu (InterRail One Country Pass) o bé pots escollir l'InterRail Global Pass, que és vàlid per moure't sense límit per a tots els països europeus. Es pot adquirir per Internet al seu web.

El vaixell
Actualment quan parlem del vaixell com a mitjà de transport, ens referim més als anomenats ferris que ens permeten arribar, per exemple a les Illes Balears, a Ceuta i Melilla, a les Canàries, els que surten del nord cap a les Illes Britàniques, o per exemple els del nord d'Europa.
Les companyies que tenen la concessió, en alguns casos, ofereixen descomptes. Hi diverses companyies que operen per la zona del Mediterrani, Canàries i Sud de l'Estret; Balearia, Grandi Navi Veloci, Grimaldi Ferries, Euroferrys, i Trasmediterranea; P&O Ferries, fa la ruta de Bilbao al Regne Unit.

Trobareu més informació de transport a enllaços d'interès.
 

 

© Departament de Joventut
Pl. de la Vila, 8 Tel. 938 140 000
Última actualització: 09/07/2018