Servei Voluntari Europeu

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Joventut > Mobilitat internacional > Servei Voluntari Europeu

Servei Voluntari Europeu

El SVE ofereix la possibilitat de participar en un projecte de voluntariat durant un període de sis mesos a un any. Això significa col·laborar en una entitat del país d'acollida. En aquest sentit, el SVE és un programa adequat per a joves amb inquietuds per aprendre, participar i que volen tenir una experiència intercultural.


Per participar en un SVE cal tenir entre 18 i 30 anys, no estar treballant i disponibilitat per passar uns mesos en un altre país realitzant un servei, són les condicions que demana el programa. A canvi, ofereix la possibilitat de poder participar en un projecte no lucratiu de tipus social, cultural, mediambiental, esportiu... a més de formar part d'una altra cultura i practicar una llengua estrangera, i viure una experiència de voluntariat intercultural totalment gratuïta.


Per trobar un projecte en un altre país, cal fer-ho amb temps, ja que les persones interessades han de passar per les fases de recerca, selecció de voluntaris i tramitació de la subvenció que garanteixi la participació al SVE de manera gratuïta. Un cop al país d'acollida, cada jove s'implica en el projecte que ha triat i dóna suport a l'entitat que l'acull. A més, viu en la comunitat on es desenvolupa el projecte, en contacte amb la població local. 

Més informació del Programa.

© Departament de Joventut
Pl. de la Vila, 8 Tel. 938 140 000
Última actualització: 10/10/2016