Informació sanitària

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Joventut > Viatjar > Informació sanitària

Informació sanitària

Per viatjar per l'Estat espanyol si tenim alguna malaltia o accident, n'hi ha prou amb la targeta sanitària del Servei Català de la Salut.

Si es viatja pels països de la Unió Europea i alguns d'altres amb els quals també es té conveni caldrà sol·licitar abans de marxar la Targeta Sanitària Europea. Té validesa durant dos anys i per tramitar-la només cal demanar cita prèvia a les oficines de la Seguretat Social i presentar el DNI i la targeta sanitària de la Seguretat Social de la que sigueu titulars o beneficiaris.
  
També podeu contractar una assegurança privada que ofereixen la major part de Companyies d'Assegurances. Els titulars del Carnet Jove tenen una assegurança de viatges gratuïta.

Un viatge exigeix sempre una correcta informació sanitària del país de destí, així com dels riscs i les precaucions que cal prendre per gaudir-ne amb bona salut.

Es pot consultar telefònicament els riscs dels viatges al 061 CatSault respon.

Per entrar en alguns països es requereix un certificat internacional de vacunació, en altres per seguretat cal prendre mesures i vacunes oportunament. S'ha de tenir en compte, per exemple, que algunes vacunes cal prendre-les uns mesos abans del viatge. Consulta la informació sanitària del país al que viatges.

És per això que cal visitar un centre especialitzat, a Vilanova i la Geltrú en tenim un:

Unitat de Salut Internacional (CAP Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú)
Plaça dels Boleranys, 5.
Tel. 93 810 30 03.
 

© Departament de Joventut
Pl. de la Vila, 8 Tel. 938 140 000
Última actualització: 09/07/2018