Formació Ocupacional

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Joventut > Treball > Formació Ocupacional

Formació Ocupacional

És una formació no reglada orientada al món laboral, per a majors de 16 anys, i de tipus pràctic que permet obtenir un coneixement professional. Al final de la formació s'obté un certificat del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.


Com accedir a un curs?

- Les persones en situació d'atur es poden posar en contacte directament amb els centres que ofereixen aquest tipus de formació. Hi ha un cercador de cursos al Servei d'Ocupació de Catalunya. Si no estan donades d'alta d'aquest Servei, hauran de fer-ho.

- Les persones que tenen feina i que volen fer un curs de reciclatge, caldrà que es dirigeixin directament als centres que els imparteixen. Els cursos també es poden consultar al cercador de cursos al Servei d'Ocupació de Catalunya.

L'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) és el centre de formació ocupacional de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el que ofereix una oferta formativa més àmplia a la comarca del Garraf.

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) té entre les seves prioritats garantir i fomentar la formació i la qualificació professional de les persones. Per això compta amb una xarxa de centres de referència en la formació professional ocupacional constituïda per vuit Centres d'Innovació i Formació Ocupacional (CIFO).

A més, compta amb una xarxa de centres que hi col·laboren i que duen a terme aquesta formació, un cop ha estat aprovada.

© Departament de Joventut
Pl. de la Vila, 8 Tel. 938 140 000
Última actualització: 09/07/2018