Ensenyaments d'Esports

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Joventut > Educació i formació > Ensenyaments d'Esports

Ensenyaments d'Esports

Els Ensenyaments d'Esports donen la formació teòrica i pràctica necessària per exercir professionalment la especialitat esportiva que s'hagi cursat. Segons les especialitats existeixen ensenyaments de grau mitjà (que es divideixen en dos nivells) i de grau superior. Aquests cicles són acumulatius, per tant sempre s'ha de començar pel grau mitjà.

 

Modalitats esportives:


· Atletisme
· Basquetbol
· Handbol
· Busseig esportiu
· Esports de combat
· Esports eqüestres
· Esports d'hivern
· Esports de muntanya i escalada
· Esports de vela
· Esgrima
· Espeleologia
· Futbol i futbol sala
· Piragüisme
· Salvament i socorrisme

 

El grau mitjà comprèn dos nivells en el cas de les modalitats esportives regulades per la LOGSE i de dos cicles en les modalitats regulades per la LOE:

- el primer nivell o cicle inicial, comporta l'obtenció del certificat corresponent, i el segon nivell o cicle final, comporta l'obtenció del títol de tècnic o tècnica d'esport en l'especialitat cursada.
Amb el grau superior s'obté el títol de tècnic o tècnica superior d'esport en l'especialitat cursada.

 

Per accedir al grau mitjà cal tenir el títol l'ESO, o equivalent, haver superat el curs específic per a l'accés als cicles formatius de grau mitjà o la prova d'accés a cicle formatiu de grau mitjà o la prova de més grans de 25 anys per a la universitat.
A més cal superar una prova específica d'aptitud per estudiar cada modalitat.

 

Per accedir al grau superior cal tenir el títol de batxillerat, o equivalent, haver superat el curs específic per a l'accés als cicles formatius de grau superior o la prova d'accés a cicle formatiu de grau superior o la prova de més grans de 25 anys per a la universitat.


Més informació de totes les proves d'accés.

© Departament de Joventut
Pl. de la Vila, 8 Tel. 938 140 000
Última actualització: 09/07/2018