Carnets

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Joventut > Viatjar > Carnets

Carnet Jove

Amb aquest carnet, per a joves entre 12 i 30 anys, es poden obtenir descomptes i avantatges en transport, botigues, espectacles, formació... i no només a Catalunya, també arreu de l'Estat espanyol i als més de 40 països europeus adherits al programa European Youth Card. A més els titulars d'aquest carnet disposen d'una assegurança de viatges gratuïta.

Per fer-lo cal portar el DNI original, 7,90 euros i adreçar-se a qualsevol oficina de "La Caixa". Les persones majors de 18 anys el poden demanar en línia.

 

Carnet Internacional d'estudiant (ISIC)

L'ISIC és un Carnet adreçat a estudiants, majors de 12 anys, que estiguin fent qualsevol dels ensenyaments del sistema educatiu (ESO, batxillerat, cicles formatius, universitat...) o que estiguin matriculats en qualsevol curs (idiomes, música...). Et permet obtenir descomptes en museus, teatres, en comprar bitllets d'avió, autobús..., però cal tenir en compte que els avantatges i descomptes poden tenir limitació d'edat. És vàlid per l'any en curs.

Per obtenir-lo cal portar el DNI, 1 fotografia, la matrícula o carnet on s'especifiqui què s'està estudiant (no serveix el carnet VISA) i 9 euros. Pots fer-te'l a l'Oficina Jove Garraf.

 

International Youth Travel Card (YITC)

Carnet per a joves de 12 a 25 anys. Permet obtenir descomptes en museus, teatres i en transports públics.

Per obtenir-lo cal portar el DNI original, 1 fotografia i 9 euros. Pots fer-te'l a l'Oficina Jove Garraf.


Carnet per a professors (TEACHER)

Carnet per a professors en actiu. Permet obtenir descomptes en museus i eventualment en transports.

Per obtenir-lo cal portar el DNI original, 1 fotografia, el certificat original del centre d'ensenyament on es treballa i 9 euros. Pots fer-te'l a l'Oficina Jove Garraf.

Carnet d'alberguista

Et permet l'allotjament més econòmic a la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya i d'arreu del món de la Xarxa International Hostelling. A Catalunya, si no el tens, pagues 2 euros més per persona i nit. 

Existeixen diferents modalitats:
- Juvenil. Per a joves entre 14 i 29 anys. Cal portar el DNI original, autorització paterna els menors d'edat, i 5 euros.
- Adult. A partir dels 30 anys. Cal portar el DNI original i 10 euros.
- De grup. Per a entitats i associacions juvenils, esportives o socioculturals. Cal portar un document amb segell de l'entitat o associació i 16 euros.
- Familiar. Per a famílies amb fills menors de 14 anys. Cal portar el DNI d'un dels pares, el llibre de família o equivalent i 18 euros. En el cas de família nombrosa o família monoparental el carnet és gratuït i només és necessari tenir-lo per allotjar-se en albergs de fora de Catalunya. 

Per treure's qualsevol d'aquests Carnets pots venir a l'Oficina Jove Garraf o al mateix alberg. La seva durada és d'un any a partir de la data d'expedició.

Carnet internacional de càmping 

En alguns països és indispensable per acampar en un càmping. Proporciona una assegurança de responsabilitat civil i descomptes en els càmpings federats. El tramita la Federació catalana de clubs campistes. 

City cards 

Diverses ciutats d'Europa tenen aquestes targetes que permeten la vista a museus, atraccions i l'accés al transport públic a un preu assequible. Tenen una durada d'uns dies. 

Llicència Federació Entitats Excursionistes de Catalunya 

T'ofereix descomptes en allotjaments de muntanya com poden ser refugis, càmpings, estacions d'esquí, esports d'aventura... Es tramita a les entitats adherides a la FEEC. 

Permís de conduir internacional 

Permís que exigeixen alguns països per poder conduir temporalment dins del seu territori (a Europa aquest carnet només l'exigeixen els països que no pertanyen a la Unió Europea). El tramiten les Prefectures Provincials de Trànsit.

A més no us deixeu mai el DNI ni el passaport o el visat, en cas de ser necessari.

 

 

© Departament de Joventut
Pl. de la Vila, 8 Tel. 938 140 000
Última actualització: 09/07/2018