Pla d'Activitat Físca ,Esport i Salut

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Esports > Esport i Salut > Pla d'Activitat Físca ,Esport i Salut (PAFES)

Pla d'Activitat Físca ,Esport i Salut


Qué és el PAFES
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha posat en marxa el Pla d'Activitat Fisíca, Esport i Salut (PAFES) per tal de implementar l'activitat física com a mesura de prevenció i millora de la qualitat de vida, així com l'establiment d'uns hàbits saludables amb l'objectiu de prevenir i disminuir el risc de patir patologies derivades del sedentarisme.   Per a aconseguir-ho, des dels centres d'atenció primària del nostra municipi, es donarà informació i consells sobre els beneficis que suposa realitzar activitat física de forma regular i es prescriurà el tipus d'activitat física més adequat en funció de les condicions físiques i de la patologia a tractar o prevenir. 
La prescripció de l'activitat física es divideix en 3 nivells: 

Consells generals d'activitat física

Estan adreçats a la població sedentària sense risc de realitzar activitat física. Es proporciona informació general sobre l'oferta esportiva del municipi, així com un petit decàleg de pautes a seguir per a un estil de vida actiu i saludable. Dins d'aquests consells s'engloben també programes de salut i esport ja existents a la ciutat com el circuit de condicionament o l'espai lúdic-esportiu

activitats i hàbits recomenats 

Programa d'activitat física assessorada

Està adreçat a la població sedentària amb factor de risc i algunes malalties cròniques estables com afectacions cardíaques, dislipèmia, obesitat o diabetis. Es proposen un seguit de rutes saludables, per tal de fomentar l'hàbit del caminar, i es compta amb un seguiment per part del personal d'infermeria i mèdic del CAP. En aquest sentit, s'ha editat el fulletó Activa't Caminant, que recull les rutes que es poden realitzar al municipi, així com una sèrie de recomanacions i consell sobre la seva realització, per tal potenciar un estil de vida saludable.

També amb la mateixa finalitat s'ha disenyat l'Itinerari Saludable, circuit urbà pensat per una pràctica física moderada. 

Programa supervisat

Programa adreçat a la població sedentària amb dos o més factors de risc cardiovascular i alguna patològia crònica estable.

Aquest programa compta amb una revisió mèdica complerta i l'assessorament per part de l'equip de la Unitat de Medicina Esportiva. Posteriorment, i de manera conjunta amb els tècnics del Centre Esportiu Municipal Parc del Garraf i del Centre municipal d'Esport i Salut La Piscina, es controla i realitza una planificació individualitzada de l'activitat física sota la supervisió de professionals qualificats.

En aquest programa a més de l'activitat física es treballa l'adquisició d'un seguit d'hàbits per tal d'incorporar un estil de vida saludable i actiu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 15/10/2014