Canal de natació en aigües obertes

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Esports > Esport i Salut > Canal de natació en aigües obertes

Canal de natació en aigües obertes

Imatge centrada

Decàleg de seguretat del Canal de Natació en aigües obertes

La pràctica de la natació en aigües obertes es fonamenta en 3 pilars: Prudència, Seguretat i Sostenibilitat. Per tal de garantir aquests 3 principis cal respectar les següents recomanacions:

· Per a la pràctica de la natació en aigües obertes, es requereix una bona condició física i un nivell avançat de natació. Es molt recomanable realitzar-se una prova d'esforç prèvia a qualsevol pràctica esportiva intensa.

· Abans de nedar cal informar-vos bé de l'estat de la meteorologia i l'estat de la mar per tal de garantir un nivell òptim de seguretat.

· Cal respectar en tot moment les senyals de seguretat aquàtica, nedant només en cas de bandera verda i seguir en tot moment les recomanacions del servei de vigilància de les platges.

· Es recomana nedar sempre durant el període de vigilància i salvament: del 13 de maig al 11 de setembre seguint l'horari del servei, tot avisant a algun conegut o servei de SOS que vas a fer l'activitat, la durada prevista i el nombre de gent.

· Evitem nedar desprès dels àpats per tal de reduir al màxim el risc de tall de digestió.

· Cal procurar utilitzar banyador i casquet de bany de gran visibilitat, així com boia-torpede, per tal de millorar la vostra localització.

· Es recomana nedar sempre respectant el sentit del canal, deixant sempre les boies a l'esquerra.

· Es recomana l'ús de neoprè sempre que la temperatura de l'aigua sigui inferior als 19ºC

· Es recomana extremar la precaució o evitar el bany en cas que es detecti una gran presència de meduses a l'aigua.

Imatge centrada

Curs d'iniciació a la natació en aigües obertes

El curs està adreçat a persones de 16 i més anys que vulguin iniciar-se a la natació en aigües obertes, tant per iniciar-se en les travesses en mar obert, les triatlons, els aquatlons les proves de swim run com simplement gaudir de la natació en mar obert. Es imprescindible disposar d'un nivell mínim de natació per tal que el mateix sigui de màxim aprofitament.. Els cursos s'estructuren el 3 sessions que es realitzaran en divendres de 18 a 19:30h.


Lloc de trobada: Base Nàutica (platja de Ribes Roges).
Material necessari: banyador i ulleres de bany (neoprè opcional).
Preu: 10€ (preu del pack de 3 sessions que inclou monitoratge, assegurança i casquet de natació d'alta visibilitat). Amb servei de guarda-roba i vestuaris amb dutxa.
Inscripcions: on-line a www.envilanova.com

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 22/05/2017