Espai públic i mobilitat

Mapa web

Índex alfabètic

Espai públic i mobilitat

Actualitat

VIURE VILANOVA


Viure Vilanova és fàcil! És la campanya que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha posat en marxa el juny de 2017 amb la voluntat de corresponsabilitzar la ciutadania en l'estima i la cura per l'espai públic. Amb un to amable, que convida a canviar maneres de fer per tal de relacionar-nos amb l'entorn de manera cívica, Viure Vilanova posa l'accent en tres qüestions que són les que concentren la major part de queixes ciutadanes en relació a l'espai públic:

Viure a Vilanova és fàcil


*excrements de gossos al carrer
*mobles i voluminosos al costat dels contenidors
*pintades a les façanes, persianes i mobiliari urbàNOU SERVEI D'AUTOBÚS, ELS DISSABTES AL MATÍ AL PRAT DE VILANOVA I A SANTA MARIA

A partir d'aquest dissabte, 8 de juliol de 2017, es posa en marxa el nou servei d'autobús per connectar el nucli urbà de Vilanova i la Geltrú amb les urbanitzacions de El Prat de Vilanova i de Santa Maria.

Els usuaris del servei podran fer servir els títols integrats de l'ATM i el cost del servei, que serà d'aproximadament 12.000 euros, l' assumirà íntegrament l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.  Funcionarà de les 7 a les 15 hores, completant el servei ja establert de dilluns a divendres.


Amb aquest nou servei, s'atén la demanda ciutadana per disposar de transport públic durant unes hores del cap de setmana, coincidint amb la celebració del mercat ambulant del centre.  L'ampliació del servei estarà vigent fins a final d'any, moment en que caldrà avaluar-ne l'ús que se n'ha fet per valorar-ne la continuïtat de cara al 2018. 


NOUS HORARIS:


                           
Nou horari bus a El Prat de VilanovaCREACIÓ D'UNA ZONA VERDA D'APARCAMENT I IMPLANTACIÓ DE ZONA 30 AL BARRI DE RIBES ROGES

Es tracta d'una zona regulada d'aparcament similar a la zona blava, però gratuïta per al veïnat del barri i a un preu reduït per als residents a la Ciutat. A banda, aquest estiu s'implantarà la zona 30 per afavorir l'ús de la bicicleta i la circulació dels vianants.
Aquesta actuació, que ja es preveu en el Pla de Mobilitat, es podrà dur a terme mitjançant una subvenció d'uns 300.000 euros del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
Aquesta primera intervenció per implantar aparcament regulat de zona verda a Ribes Roges es complementarà posteriorment amb la creació d'un aparcament dissuasiu a la ronda d'Europa, també dins la mateixa subvenció del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Aquest serà gratuït i es connectarà amb les platges mitjançant un servei de busos llançadora. Aquesta segona fase, està vinculada al projecte de naturalització de la platja del Far que preveu l'eliminació de l'aparcament en aquest espai i que s'anirà regenerant creant un nou paisatge dunar.La zona verda al barri de Ribes Roges funcionarà durant els mesos d'estiu i afectarà al voltant d'un miler de places d'aparcament . El seu funcionament serà similar a la zona blava que ja hi ha establerta al passeig de Ribes Roges, amb un tarifa simbòlica per als residents de VNG que paguen l'impost de circulació a la ciutat i gratuïta per als veïns del barri de Ribes Roges. A la resta de vehicles se'ls aplicarà la tarifa habitual de zona blava.Activitats

Notícies

Informació talls de carrer
Ajuntament t'escolta
Procès participatiu Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible
Horaris del Servei d'autobús
Mou-te
Recollida de residus
Ocupació via pública
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 11/07/2017