Espai públic i mobilitat

Mapa web

Índex alfabètic

Espai públic i mobilitat

Actualitat

VILANOVA I LA GELTRÚ PARTICIPA A "EL CONTENIDOR D'OR",
EL CONCURS QUE PREMIA EL RECICLATGE DE VIDRE

- La campanya, impulsada per Ecovidrio, vol conscienciar sobre la importància i els beneficis de reciclar els envasos de vidre

- El concurs premia el municipi que més augmenti cada mes el seu nivell de reciclatge de vidre respecte al mateix període de l'any anterior

- El premi final consisteix en una dotació econòmica per a un projecte amb retorn social per al municipi

- Vilanova i la Geltrú és una de les dotze ciutats catalanes que competeixen per aconseguir
El Contenidor d'Or

Campanya IGLU D'OR

Vilanova i la Geltrú, 6 de novembre de 2017. Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb dotze ajuntaments catalans, entre els quals hi ha l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha posat en marxa El Contenidor d'Or, un concurs que premia el compromís de la ciutadania amb el reciclatge de vidre.

La iniciativa té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre (és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant) en els municipis participants a partir de la mobilització de la ciutadania, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge.


La competició va començar l'1 de novembre i s'allargarà fins al 30 d'abril de 2018. Durant aquest període, cada mes es quantificaran els residus de vidre que es reciclen en cada municipi participant i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l'any anterior. Es tracta que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre, i la que aconsegueixi l'increment més gran, per sobre de la resta de participants, serà la guanyadora.
Els municipis que concursen són: Badalona, el Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Cada mes, el municipi que més augmenti, en percentatge, el vidre reciclat aconseguirà El Contenidor d'Or, el trofeu que lluirà en un espai emblemàtic de la ciutat en reconeixement del compromís de tots els veïns amb el reciclatge del vidre.
En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat, com per exemple un parc infantil, un projecte d'una entitat o ONG local, materials per a un equipament cultural o associatiu o el patrocini d'un equip esportiu.

En cas que Vilanova i la Geltrú sigui la ciutat guanyadora, el projecte que es desenvoluparà serà el parc infantil de Mr. Iglú, una àrea d'esbarjo i diversió pels més petits amb diversos jocs dissenyats sota la temàtica del reciclatge d'envasos de vidre.
A més, per celebrar la victòria del municipi s'organitzarà una gran festa oberta a tothom, amb activitats i tallers per a tota la família.

L'actualitat de la competició es podrà seguir a través de la pàgina web elcontenidordor.cat, on, a més de consultar el rànquing i conèixer mensualment el municipi guanyador, es podran llegir els detalls del concurs i els motius per reciclar els envasos de vidre.
D'altra banda, amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta iniciativa i de mobilitzar els ciutadans, es distribuiran cartells i fullets del concurs a les entitats i edificis municipals de Vilanova i la Geltrú.


ÀREA VERDA D'APARCAMENT I IMPLANTACIÓ DE ZONA 30 AL BARRI DE RIBES ROGES

zona verda
A partir de l'1 d'agost entrarà en funcionament l'àrea verda d'estacionament regulat al barri de Ribes Roges, un cop ha finalitzat la intervenció sobre la mobilitat i l'accessibilitat d'aquesta part de la façana marítima. La transformació d'aquesta part de Vilanova i la Geltrú ja es va iniciar el darrer Mandat Corporatiu amb millores al parc de Ribes Roges i al passeig Marítim que han continuat enguany amb accions de millora de l'accessibilitat i reducció del trànsit de vehicles al barri de Ribes Roges.

Tarifes àrea verda

En relació a les tarifes a aplicar a l'estacionament de l'àrea verda durant els mesos de juliol i agost (excepcionalment aquest any només durant el mes d'agost), es recull a l'ordenança fiscal que regula l'estacionament regulat i contempla els següents supòsits:

C) Tarifes Àrea verda Ribes Roges

àrea verda 3(1) Residents: Persones físiques empadronades o que siguin propietaris d'habitatges als carrers delimitats a l'acord de Ple de 13 de març de 2017 de creació de la zona verda de ribes Roges, al Passeig de Ribes Roges, la Plaça d'Adarró o els números senars de la Rambla de Lluís Companys.
Persones jurídiques o entitats amb seu o que siguin propietaris d'habitatges als carrers delimitats a l'acord de Ple de 13 de març de 2017 de creació de la zona verda de ribes Roges, al Passeig de Ribes Roges, la Plaça d'Adarró o els números senars de la Rambla de Lluís Companys.

(2) Residents VNG: Persones físiques empadronades a Vilanova i la Geltrú, no incloses com a Residents. Persones jurídiques o entitats amb seu a Vilanova i la Geltrú, no incloses com a Residents.

(3) No Residents: Persones físiques, jurídiques o entitats no incloses en els apartats anteriors.

Més informació

Informació relacionada (vídeo)


VIURE VILANOVA

 

Viure Vilanova és fàcil! És la campanya que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha posat en marxa el juny de 2017 amb la voluntat de corresponsabilitzar la ciutadania en l'estima i la cura per l'espai públic. Amb un to amable, que convida a canviar maneres de fer per tal de relacionar-nos amb l'entorn de manera cívica, Viure Vilanova posa l'accent en tres qüestions que són les que concentren la major part de queixes ciutadanes en relació a l'espai públic:

Viure a Vilanova és fàcil


*excrements de gossos al carrer
*mobles i voluminosos al costat dels contenidors
*pintades a les façanes, persianes i mobiliari urbàNOU SERVEI D'AUTOBÚS, ELS DISSABTES AL MATÍ AL PRAT DE VILANOVA I A SANTA MARIA

A partir d'aquest dissabte, 8 de juliol de 2017, es posa en marxa el nou servei d'autobús per connectar el nucli urbà de Vilanova i la Geltrú amb les urbanitzacions de El Prat de Vilanova i de Santa Maria.

Els usuaris del servei podran fer servir els títols integrats de l'ATM i el cost del servei, que serà d'aproximadament 12.000 euros, l' assumirà íntegrament l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.  Funcionarà de les 7 a les 15 hores, completant el servei ja establert de dilluns a divendres.


Amb aquest nou servei, s'atén la demanda ciutadana per disposar de transport públic durant unes hores del cap de setmana, coincidint amb la celebració del mercat ambulant del centre.  L'ampliació del servei estarà vigent fins a final d'any, moment en que caldrà avaluar-ne l'ús que se n'ha fet per valorar-ne la continuïtat de cara al 2018. 


NOUS HORARIS:


                           
Nou horari bus a El Prat de Vilanova

 


Activitats

Notícies

Informació talls de carrer
Ajuntament t'escolta
Procès participatiu Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible
Horaris del Servei d'autobús
Mou-te
Recollida de residus
Ocupació via pública
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 24/11/2017