Història i espais de Memòria a VNG

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Cultura > Memòria Històrica > Història i espais de Memòria a VNG

Història i espais de Memòria a VNG

plaça de les casernes


Aquest és un apartat obert, canviant i de creixent aportació. Té el seu inici en el document preparat per l'Albert Tubau, historiador reconegut de la ciutat i membre de la Comissió de Memòria Històrica, amb la voluntat d'omplir i anar ampliant el contingut a mesura que s'afegeixin aportacions.

Cal preservar la transmissió de la Memòria Històrica en les millors condicions, preservar el dret a "recordar" i a saber allò que va passar en contra dels que pregonen el dret a l'oblit. Com algú ja ha dit en moltes circumstàncies l'oblit pot ser molt pràctic, però gairebé sempre acostuma a ser injust.

Tenir present la memòria dels nostres darrers vuitanta anys ens ha de permetre també fer pedagogia de la pau i de la democràcia. Adonar-nos de la seva fragilitat i de la necessitat de salvaguardar-la i defensar-la cada dia.

S'ha recollit en quatre períodes i cada període conté:

  • Introducció al context històric del període.
  • Esdeveniments remarcables.
  • Espais de memòria. Relacionar els esdeveniments més remarcables d'aquest període a Vilanova i la Geltrú a partir de testimonis físics localitzables a l'estructura urbana actual, reconeguts com a espais de memòria i sota el pretext de: conèixer la història a peu de carrer.
  • Perfils biogràfics.
  • Recull d'imatges.
  • Bibliografia i fonts documentals.
L'historiador vilanoví Xavier López Soler ha realitzat i seleccionat els documents explicatius sobre els esdeveniments remarcables, els espais de memòria i els perfils biogràfics d'aquesta secció. 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 12/11/2018