Espai Far

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Cultura > Museus i patrimoni > Espai Far
Imatge general de l'Espai Far
L'espai Far, inaugurat el juliol del 2016 i situat a l'emblemàtic Far de sant Cristòfol, és un centre museístic que mostra el ric patrimoni mariner vilanoví.

L'Espai Far compta amb dos museus:

- el Museu del Mar de Vilanova i la Geltrú que situat a l'antiga casa del faroner exhibeix alguns dels objectes relacionats amb el món de la pesca i tradició marinera que l'Associació del Museu del Mar ha anat rebent de donacions de pescadors i veïns del barri de Mar. Inclou també un àmbit dedicat a la preservació i difusió de la memòria oral.

- i el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués que mostra la col·lecció d'objectes relacionats amb el mar que Francesc Roig Toqués atresorà al llarg de la seva vida: enginys de vaixells, sorres de tot el món, peixos, entre d'altres curiositats. Se li ret homenatge, també, a la Carpa Juanita, un peix ensinistrat que bevia amb porró i menjava amb cullereta.

L'Espai Far també mostra l'espai Víctor Rojas que acull el bot de salvament de nàufrags Víctor Rojas, un dels tres únics bots d'aquesta tipologia que es conserven a Catalunya.


Podeu consultar tota la informació sobre l'Espai Far a www.espaifarvng.cat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 14/11/2016