Testimonis Cristians de Jehovà

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Convivència > Diversitat de creences i religions > Les Tradicions > Testimonis Cristians de Jehovà

Testimonis Cristians de Jehovà

foto portal testimoni jehovà

TESTIMONIS CRISTIANS DE JEHOVÀ


Testimonis Cristians de Jehovà és el nom amb què actualment es coneix l'entitat religiosa que va organitzar el ciutadà dels Estats Units Charles Russell l'any 1886. A Catalunya, actualment hi ha més de 30.000 membres dels Testimonis de Jehovà.

Doctrina

Alguns dels principis sobre els quals es basa la doctrina dels Testimonis de Jehovà, i que els diferencien de la resta de tradicions religioses d'arrel cristiana són:

• La no-creença en la Trinitat: hi ha un sol Déu, Jehovà, i Jesús és el primer ésser que Déu ha creat; per tant, Jesús no és Déu, sinó la primera creació de Déu; l'Esperit Sant no és un ésser que té entitat personal, sinó la força activa que Déu pot exercir.
• La creença en la imminència de la segona vinguda de Crist.
• La creença que una quantitat indefinida de persones de totes les èpoques, cultures i societats, sobreviuran a la fi d'aquest sistema i viuran al Regne de Déu a la Terra; i que hi haurà alguns escollits que passaran a ser "co governants" al costat de Crist.
• Creença que la mort és material i espiritual. Negació de l'existència d'un infern al qual hagin d'anar les persones que no han estat salvades; el destí d'aquestes persones és la no-existència. Creença en la resurrecció a la terra de la major part de les persones mortes, amb la possibilitat que visquin per sempre en un planeta paradisíac.

De la interpretació bíblica que fan els Testimonis Cristians de Jehovà, en deriven alguns principis doctrinals que es tradueixen en pràctiques i comportaments quotidians específics. Així, basant-se en el precepte d'abstinència de sang, consideren que les transfusions de sang són pràctiques que vulneren la voluntat de Déu. Això es tradueix en una negativa general a rebre transfusions de sang.

La interpretació de la Bíblia els du, també, a practicar força radicalment la neutralitat política. Això els condueix no tan sols a no votar i a no jurar bandera, sinó també a oposar-se a fer el servei militar, a agafar armes i a col·laborar amb l'exèrcit en situacions de conflicte o de guerra declarada. En aquests casos els Testimonis Cristians de Jehovà opten per un exercici radical de la no violència i de l'objecció de consciència.


Font "Guia diversitat religiosa centres educatius".
Oficina d'Afers Religiosos.
Generalitat de Catalunya. 

Vols saber-ne més? 

Veure els llocs de culte
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Pl. de la Vila, 12 2n pis Tel. 93 814 00 00 ext 3370
Última actualització: 21/11/2013