Les llengües a Catalunya

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Convivència > Sensibilització > Exposicions > Les llengües a Catalunya

Les llengües a Catalunya

Les llengües a CatalunyaAquesta exposició és un treball de recerca de la Universitat de Barcelona i del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) que té com a objectiu fonamental donar a conèixer la diversitat lingüística existent al nostre país com a resultat de les migracions dels darrers anys. La hipòtesi de partida és que a Catalunya actualment hi ha parlants de més de 300 llengües.
A Vilanova i la Geltrú es va poder visitar del 17 al 31 d'octubre de 2007 al Centre cívic La Geltrú. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de la Sra. M. Carme Junyent, professora titular del Departament de Lingüística de la Universitat de Barcelona i presidenta del GELA que va fer una conferència col·loqui sota el títol Saps quantes llengües es parlen a Catalunya?.

Es van programar també un seguit d'activitats paral·leles:

• Es van organitzar un recull de paraules curioses sota el títol: UNA, DUES, TRES... PARAULES EN CATALÀ. I tu quina paraula tens?
• Es van oferir visites guiades per als centres de primària i de secundària a través del PAE. Hi van participar més de 20 grups classe.
Concurs adreçat als visitants de l'exposició i al voltant de la informació de la mateixa amb dues modalitats: individual i grupal. o Presentació del llibre: Els amazics: una història silenciada a càrrec de la seva autora Eva Castellanos a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Aquesta exposició així com les activitats paral·leles van ser organitzades a través de la Xarxa de formació de la llengua Catalana. 


Galeria d'imatges
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Pl. de la Vila, 12 2n pis Tel. 93 814 00 00 ext 3370
Última actualització: 11/01/2011