Església Catòlica

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Convivència > Diversitat de creences i religions > Les Tradicions > Església Catòlica
foto portal catòlics

ESGLÉSIA CATÒLICA 

L'Església Catòlica és la comunitat d'homes i dones de religió cristiana i de confessió catòlica que s'agrupen territorialment per diòcesis entorn del bisbe de Roma (Sant Pare o Papa) com a fonament de la unió entre tots els catòlics del món. En l'actualitat, el nombre de catòlics és de més de 1.000 milions. A Catalunya, l'Església Catòlica és, de llarg, la institució religiosa amb un nombre més alt de seguidors. El cristianisme va arribar a Catalunya en el segle I, i en el segle III ja hi estava consolidat.

El cristianisme, religió a la qual pertany l'Església Catòlica, va ser fundat per Jesús de Natzaret, que agrupà entorn seu els seus seguidors els anys de la seva predicació per les terres de Palestina, durant el primer terç del segle I.

En sentit estricte, el qualificatiu de "catòlica" (universal) s'aplica a l'Església dels cristians units al bisbe de Roma com a conseqüència de les separacions que hi ha hagut entre els cristians en els transcurs dels segles, i especialment de la produïda des de la Reforma de Luter en el segle XVI.

Doctrina

Els cristians creuen en un Déu únic que és Pare, Fill i Esperit Sant, i que ha estat revelat per Jesús, el Crist, el Fill de Déu. La doctrina catòlica té com a font la Sagrada Escriptura (la Bíblia), la qual és interpretada d'acord amb l'anomenada "Tradició", que és la fe i la vida, la litúrgia i la pregària activa en l'Església al llarg dels segles.

L'Església reconeix en el seu si un marc de guiatge dels bisbes, anomenat "Magisteri", que té competència tant pel que fa a la interpretació de la Bíblia com pel que fa a la seva aplicació a la doctrina i als comportaments dels catòlics.

Font "Guia diversitat religiosa centres educatius".
Oficina d'Afers Religiosos.
Generalitat de Catalunya.

Vols saber-ne més?

Veure els llocs de culte
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Pl. de la Vila, 12 2n pis Tel. 93 814 00 00 ext 3370
Última actualització: 21/11/2013