Església Adventista del Setè Dia

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Convivència > Diversitat de creences i religions > Les Tradicions > Església Adventista del Setè Dia

Església Adventista del Setè Dia

foto portal adventisme

ESGLÈSIA ADVENTISTA DEL SETÈ DIA


L'Església Adventista del Setè Dia és una organització cristiana creada l'any 1863 als Estats Units d'Amèrica que té el seu origen en el moviment religiós mil·lenarista iniciat per William Miller.24 En l'actualitat el nombre d'adventistes que hi ha a Catalunya supera els mil cinc-cents membres. Al món, el nombre d'adventistes supera els 15 milions de membres batejats.

El terme "adventista" prové del fet que una qüestió central en la doctrina de l'Església Adventista del Setè Dia és la "Segona Vinguda" de Crist a la Terra. És aquest èmfasi en la vinguda (adveniment) del Senyor el que acaba donant nom a aquesta Església, nom que destaca també l'observança del descans sabàtic, que rememora el descans del Creador, el setè dia de la creació.

Doctrina

En termes generals, la doctrina de l'Església Adventista és molt similar a la de les esglésies sorgides de la Reforma protestant del S. XVI. Hi ha, però, algunes diferències significatives quant a la comprensió de les Sagrades Escriptures:

• Negació de la immortalitat de l'ànima i de l'existència de l'infern. El retorn a la vida només es produirà en el moment de la Segona Vinguda de Crist a la Terra.
• L'observança del dissabte com a dia de repòs i d'adoració. Per als adventistes, el dissabte comença el divendres quan es pon el sol i finalitza quan es pon el sol el dissabte.
• La creença en un santuari celestial en el qual Jesucrist atén i intercedeix per la humanitat en diferents fases, la darrera de les quals va començar l'any 1844. L'obra de redempció (salvació per mitjà de la passió i mort de Jesucrist) serà completada quan Crist torni a la Terra.
• Pràctica del delme, és a dir, donació voluntària a l'Església d'una desena part dels ingressos.


Font "Guia diversitat religiosa centres educatius".
Oficina d'Afers Religiosos.
Generalitat de Catalunya. 

Vols saber-ne més ?
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Pl. de la Vila, 12 2n pis Tel. 93 814 00 00 ext 3370
Última actualització: 19/11/2013