Les llengües a Catalunya

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Convivència > El català, llengua de cohesió > Xarxa d'espais per la llengua > Les llengües a Catalunya

Les llengües a Catalunya

expCatL'Exposició LES LLENGÜES A CATALUNYA és un treball de recerca de la Universitat de Barcelona i del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) que té com a objectiu fonamental donar a conèixer la diversitat lingüística existent al nostre país com a resultat de les migracions dels darrers anys. La hipòtesi de partida és que a Catalunya actualment hi ha parlants de més de 300 llengües de les quals, a hores d'ara, n'hi ha identificades unes 220. Cal fer visible aquesta realitat perquè només amb el coneixement és possible la convivència i perquè la diversitat fa possible la reciprocitat i la cooperació.

Aquesta exposició va ser a Vilanova i la Geltrú l'octubre de 2007. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de la senyora M. Carme Junyent, professora titular del Departament de Lingüística de la Universitat de Barcelona i presidenta del GELA que va fer una conferència col·loqui sota el títol Saps quantes llengües es parlen a Catalunya?

Activitats paral·leles:

•Coincidint amb l'exposició, des del Centre cívic La Geltrú, es va organitzar un recull de paraules curioses sota el títol: UNA, DUES, TRES... PARAULES EN CATALÀ. I tu quina paraula tens?

•Visites guiades i concertades a través del PAE (més de 20 grups classe de primària i secundària van passar per l'exposició)

•Presentació del llibre: Els amazics: una història silenciada a càrrec de la seva autora Eva Castellanos

• A més es van dur a terme dues sessions de formació interna per als membres de la xarxa
Sessió de formació amb en Jordi Esteban: Eines didàctiques per a nivells inicials
Sessió de formació amb la Nuri Roig, autora del llibre PASSOS 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Pl. de la Vila, 12 2n pis Tel. 93 814 00 00 ext 3370
Última actualització: 11/01/2011