Activitats Setembre 2009

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Històric activitats 2009 > Activitats Setembre 2009

Activitats Setembre 2009

Índex

 

Espectacle familiar amb música: M'explicava en Xesco Boix

El dissabte 26 de setembre, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà vam celebrar una jornada commemorativa dels 25 anys de la mort de Xesco Boix Masramon, pioner de l'animació infantil a Catalunya.

 

L'educador, cantant i animador Oriol Canals ens va oferir una estona fantàstica entre tots amb elements d'animació per apropar aquest personatge a tots els assistents.

Oriol Canals durant la seva representació
Dins el programa “Tot l'Any Lectura”

 

Exposició: La Novel·la romàntica

Exposició: La novel·la romàntica

   

 

Del 8 al 21 de setembre, a la Biblioteca Joan Oliva s'ha pogut veure l'exposició La Novel·la romàntica, produïda per la Gerència de Serveis de Biblioteques i caixa de Sabadell

 

L'exposició fa un recorregut complet per l'evolució del gènere des dels seus precedents més reconeguts, la novel·la des de Pamela de Samuel Richardson el 1740, fins a Bridget Jones i les heroïnes de Sexe a Nova York

Es deté a les més famoses novel·les del segle XIX, com els títols clàssics de Jane Austen i les germanes Brontë, per demostrar que elles han inspirat els personatges més recents fins que durant la postguerra prengués el relleu la cèlebre Corín Tellado, de mort recent, que va publicar més de 4.000 títols i que va vendre milions d'exemplars de tot el món.

 


D'altra banda, el gènere s'ha beneficiat del nou ús que ha fet el cinema i la televisió, amb una major projecció pública i amb l'aparició de nous estereotips i subgèneres, com l'eclosió de la chick lit, literatura femenina, que a partir dels anys noranta li permès viure una segona època dorada,n heroïnes com Bridget Jones i Ally Mc Beal.

La mostra fa un repàs de quins són els seus antecedents, funció i autors que van conformar el gènere en els seus inicis i els seus continguts.

 

Una vista de l'exposició


 

Exposició: L'astronomia al fons infantil de la Biblioteca

L'any 2009 ha estat declarat Any Internacional de l'Astronomia. Aquesta iniciativa és una oportunitat pels ciutadans d'arreu del món per endinsar-se al paper de l'astronomia en l'enriquiment de les cultures humanes i de replantejar-se el seu lloc a l'univers a través de tot un camí de descobriments que es va iniciar fa 400 anys.

A la Biblioteca Joan Oliva i Milà ens hem afegit a aquesta celebració preparant una Guia de Lectura Infantil i també una Exposició sobre l'astronomia al fons infantil de la biblioteca, que s'ha pogut veure desw de l'1  fins al 19 de setembre.

Una mostra de l'exposició
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 09/11/2009