Activitats Octubre 2009

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Històric activitats 2009 > Activitats Octubre 2009

Activitats Octubre 2009

Índex

 

Hora del conte: Camerun

El dissabte 31 d'octubre, l'Hora del Conte va estar organitzada pel Grup Solidari “Fem pous”, que va explicar un conte sobre els poblats i la gent de Camerun, dins del Cicle Tardor de Contes d'Arreu del Món.

La història que van seguir amb atenció els nens i nenes assistents explica els dubtes d'un noi camerunès sobre la conveniència de marxar del seu país i abandonar els seus (fins i tot el seu ramat de cabres) per progressar o bé quedar-s'hi i ajudar al progrés de la seva comunitat.

Després de molt rumiar-s'ho, decideix que és millor compartir els esforços cosa que fa molt feliços als seus pares (i també, perquè no dir-ho, al seu ramat).

Els components de Fem Pous expliquen la seva històriaI els nens i nenes la segueixen amb atenció

 

Hora del conte: Kiete, el fill de Shindo

Nens i nenes pendents del conteSuleiman Bah explicant la història de Kiete


El dissabte 17 d'octubre, a la Biblioteca Joan Oliva, Suleiman Bah, un noi de 20 anys del poblat Wellingara Vilage, on desenvolupa el projecte que l'associació de dones La Frontissa fa a Gàmbia, va llegir el conte Kiete, el fill de Shindo.

 

Una activitat en el marc dels actes celebrats a Vilanova amb motiu del Dia mundial per a l'eradicació de la pobresa, i dins del Cicle Tardor de Contes d'Arreu del Món.

 

 

Exposició: Menja bé, tu hi guanyes

El dijous 15 d'octubre, la Biblioteca Joan Oliva va ser el marc triat per la Diputació de Barcelona per inaugurar l'exposició Menja bé, tu hi guanyes, adreçada a nens i nenes de 8 a 12 anys. La inauguració va estar emmarcada en la celebració del Dia Mundial de l'Alimentació que se celebra el 16 d'octubre des de 1979.

 

L'exposició que es pot visitar fins el 7 de novembre va comptar amb l'assistència de la Regidora de Serveis Socials i Salut, Encarna Grifell, la Regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, la Regidora de Cultura, Isabel Pla, i la Diputada de l'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Dolores Gómez.


 Diferents imatges de la inauguració

La mostra es composa d'una sèrie de plafons que simulen l'ambient domèstic, especialment els espais vinculats a l'alimentació i el lleure, i presenta un audiovisual amb els principis d'una alimentació saludable.  En acabar la visita, una sèrie de jocs interactius reforcen els continguts explicats. Tots els dies a les 19,15 h. a la sala infantil, s'ha fet un passi del reportatge sobre continguts de l'exposició.


Aquesta exposició és una eina per fomentar una alimentació saludable i nutritiva. Segons va afirmar Dolores Gómez durant la inauguració, “promoure una alimentació saludable que aporti els nutrients suficients per a una bona salut ha esdevingut un repte en el món desenvolupat en què el sobrepès, l'obesitat i els trastorns associats a l'alimentació són un veritable problema de salut, fins el límit que l'obesitat ha estat catalogada per l'OMS com la primera epidèmia del segle XXI”.

 

Hora del conte: Petita Història de Francesc Macià

El dissabte 10 d'octubre, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà vam dedicar l'hora del conte, a la commemoració dels 150 anys del naixement de Francesc Macià.

 

Eva Bolaño va explicar-nos la Petita Història de Francesc Macià, un breu i desenfadat repàs històric per als més petits, que comprèn des de la infantesa de Macià fins a la seva presidència, així com el que ha representat el pas d'aquesta figura per a Catalunya i la societat catalana. 

Una imatge de la presentació del conteEva Bolaño explica als nens i nenes la història de Francesc Macià

 

Exposició: Les dones als llibres

Una vista de l'exposició

Del 8 al 17 d'octubre, a la Biblioteca Joan Oliva s'ha pogut veure l'exposició Les dones als llibres, una selecció de fons documental de la biblioteca, que parla de les dones des de diferents perspectives.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 28/11/2009