Activitats Octubre 2007

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Activitats Octubre 2007

Activitats Octubre 2007

Índex

 

Exposició: Deserts i desertització

Del 30 d'octubre al 9 de novembre la Biblioteca Joan Oliva i Milà va acollir l'exposició: Deserts i desertització, produïda per l'Associació per les Nacions Unides a Catalunya.

Aquesta mostra té present les causes i les dades sobre desertització i l'estat de recursos hídrics a nivell mundial i a la nostra geografia.

L'exposició a la Biblioteca
Plafó inicial de l'exposició

 

Col·loqui 50 anys de l'Agrupació Excursionista Talaia

El 26 d'octubre a les 20 h. els membres de l'Agrupació Excursionista Talaia 
van reunir-se per commemorar el 50è aniversari de la creació de la Talaia 
i  tractar així sobre les vivències de l'entitat al llarg d'aquests anys.
 

  1. Membres de la Junta Directiva de Talaia van obrir el col·loquiEl col·loqui va ser tan interessant com concorregut

 

Exposició: Del Boletín de la Agrupación Excursionista Atalaya a l’Agrupació Excursionista Talaia


També amb motiu de la commemoració del 50è aniversari de l'Agrupació Excursionista Talaia, a la Biblioteca Joan Oliva va estar exposada entre el 26 d'octubre i el 9 de novembre una selecció dels exemplars de la revista que formen part del fons de la Col·lecció Local de la Biblioteca, que disposa dels del núm. 1 de l'any 1957 fins al 2007.

Juntament amb la revista es van poder veure els fulls informatius Caminades Populars de la Talaia.


Una mostra dels butlletins i revistes de l'Agrupació Excursionista Talaia

 

Exposició: Punts de Llibre

Enguany, a la biblioteca Joan Oliva i Milà ens hem afegit a la celebració del Dia de la Biblioteca proposant als usuaris de la Sala Infantil que deixessin volar la seva imaginació i elaboressin uns Punts de Llibre per a exposar-los el mateix dia 24.

 
Aquesta és una mostra dels punts que han confeccionat.

Una mostra dels Punts de Llibre
 

Cicle Mirades de Circ

El Festival Internacional de Circ Trapezi de Vilanova i la Geltrú ha organitzat el cicle de tardor Mirades del Circ, cicle que consta de dos tipus d'activitats: per una part,  l'exposició de llibre de bibliòfil Dotze temes de circ, els gravadors de la Rosa Vera (1959-1984), que aplega 12 gravats de diferents autors acompanyats cada un d'ells per un text o poema de dotze escriptors, i per l'altra una trobada amb tres escriptors de contes infantils a les biblioteques Municipals. 


A la Biblioteca Joan Oliva, el dissabte 20 d'octubre a les 12 hores, a l'Hora del Conte,  l'autor Miquel Desclot va presentar la seva obra Nas de Barraca, on explica els tràfecs d'un gran nas tafaner, que es veu embolicat en les peripècies d'una original companyia circense.

Nas de BarracaMiquel Desclot llegint un paràgraf del seu llibreExpositor amb fons sobre el circ


A continuació es va realitzar l'activitat infantil Un circ de nassos, a càrrec d'Esther Bruna i Sofía de Ruy-Wamba adreçada a infants a partir dels 6 anys, durant la qual els nens i nenes van maquillar-se de clown i van confeccionar els seu vestits de paiasso.

Preparant el materialUn grup anava muntant el vestit de clown
L'altre grup es maquillava de clownEls vestits ja estaven quasi acabats


Els vestits han estat exposats a La Sala simultàniament a l'exposició del llibre Dotze temes de circ. Els gravadors de la Rosa Vera (1959-1984).

Els vestits de clown exposats a La SalaUn detall


 

Presentació: Pinzellades de les activitats físiques i esportives a Vilanova i la Geltrú.

El 5 d'octubre va presentar-se a la Biblioteca Joan Oliva el llibre Pinzellades de les activitats físiques i esportives a Vilanova i la Geltrú. Crònica d'un segle, dels autors Miquel Altadill, Judith Barbacil, Salvador Bernadó, Yol Bernadó, editat per El Cep i la Nansa.

La presentació a anar a càrrec de  Miquel Altadill, Judith Barbacil i Salvador Bernadó que van explicar la seva visió sobre el procés d'elaboració del llibre mentre els assistents podien veure algunes de les imatges que s'hi inclouen.

Portada del llibreMiquel Altadill, Judith Barbacil i Salvador Bernadó

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 21/06/2012