Activitats Març 2009

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Històric activitats 2009 > Activitats Març 2009

Activitats Març 2009

Índex

 

Presentació del llibre: Nosaltres els catalans

El dijous 19 de març, a les 19:30 h, a la Sala Infantil de la Biblioteca Joan Oliva va presentar-se Nosaltres els catalans del periodista i escriptor Víctor Alexandre.

Gabrielle Deakin, escriptora i professora de violoncel de l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat va ser la presentadora d'aquest llibre, que parla del dret a viure a qualsevol lloc del planeta i del deure de respectar la llengua i la cultura de la societat d'acollida. Com afirma l'autor: “Aquest és l'objectiu dels meus llibres: fer pensar a les persones, dotar-les d'elements de reflexió per tal que se sentin més fortes i més afirmatives”.

A l'inici de l'acte, Gabrielle Deakin acompanyada per alguns dels seus alumnes van oferir un petit concert de violoncel.


Escoltant el concert d'introducció a l'acteGabrielle Deakin durant la seva intervenció

Escriptor prolífic, Víctor Alexandre ha publicat diversos llibres: Jo no sóc espanyol (1999), Despullant Espanya (2001), Despullats (2003), amb Joel Joan, i el mateix any Senyor President, l'any 2004 El cas Carod, el 2005 va debutar en la ficció literària amb El somriure de Burt Lancaster, i el 2006 va ser guardonat amb el Premi d'Assaig Francesc Ferrer i Gironès per La paraula contra el mur, i va publicar TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d'Espanya?. El 2007 va publicar l'obra teatral Èric i l'Exèrcit del Fènix, i el 2008 Nosaltres, els catalans. Aquest 2009 ha estrenat l'obra teatral Trifulkes de la KatalanaTribu, i ha publicat Set dones i un home sol (Premi Mercè Rodoreda 2008).

A Nosaltres els catalans, Víctor Alexandre conversa amb vint catalans procedents dels cinc continents, que ens demostren que no cal néixer en un país per estimar-lo. Cap d'ells no ha nascut als Països Catalans i, això no obstant, sense renunciar als seus orígens, tots vint hi han fet arrels. A través de l'amor amb què parlen de la seva terra materna i del coneixement que tenen de la nostra, tots ells ens fan comprendre que la limitació no és mai geogràfica, sinó mental.

Gabrielle Deakin i Víctor AlexandreVíctor Alexandre mostrant el seu llibre

 

Hora del conte: Somia. Somia que somiaràs

El matí del dissabte 7 de març a la Biblioteca Joan Oliva Pati Sotomayor, va oferir el conte Somia. Somia que somiaràs.

 

Pati Sotomayor va explicar als nens i nenes assistents com la Clara, cada nit viatja pels somnis i descobreix nous mons, passant mil i una aventures.


Pati Sotomayor comença la seva narracióAquest camell serà de veritat o serà un somni?

 

Xerrada: Educar en l'actualitat, nous reptes de futur


El divendres 6 de març, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà va inaugurar-se el cicle Xerrades Pedagògiques, parlem d'educació?, organitzades pel Centre d'Esplai Drac Màgic amb motiu de la celebració del seu 20è aniversari i amb la intenció de reflexionar sobre el món de l'educació i sobre el paper que hi poden jugar tant els esplais com els altres agents educatius per tal d'avançar cap a la societat que volem.

La primera d'aquestes xerrades Educar avui: nous reptes de futur, ha comptat amb la presència de Montse Bardí, directora del CEIP Sant Jordi, Xavier Bonalt, Síndic de Greuges per l'infant de Catalunya, Joan Ignasi Elena, alcalde de Vilanova i la Geltrú, Fermín Rodríguez Venegas, cap del servei d'activitats ciutadanes i educació de l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs i psicopedagog, i Esteve Corominas, monitor del C.E. Drac Màgic. 


Els participants de la xerradaUn moment de l'acte

 

Exposició fotogràfica: La vida rural a Catalunya


Plafó de l'exposició

Del 2 al 24 de març a la Biblioteca Joan Oliva i Milà s'ha pogut veure la mostra basada en el llibre La vida rural a Catalunya de Llorenç Ferrer.
La mostra està formada per cinc blocs: el blat, la vinya, l'oli, l'aviram i família i vida de cada dia.
Fa poques dècades, al camp català encara es llaurava amb cavalls, se segava amb dalla i es batia amb mules. Els canvis tecnològics i les noves formes de vida han abandonat tot aquest món en el calaix dels records, però també, afortunadament, l'han deixat fixat en els clixés fotogràfics.


Unes imatges de l'exposicióMés imatges de l'exposició

El món rural català comprèn des de l'alta muntanya pirinenca fins al Delta de l'Ebre, des de les fèrtils terres de la Garrotxa fins a les feixes costerudes del Priorat, des de les vinyes del Penedès als oliverars de les Garrigues, passant per la majoria de comarques catalanes. La vida al camp era dura i abnegada. Aquesta exposició mostra els hàbits, els rituals i les tradicions ancestrals de la seva gent.

Produïda pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 10/11/2009