Activitats Juny 2009

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Històric activitats 2009 > Activitats Juny 2009

Activitats Juny 2009

Índex

 

Hora del conte: Sappi, l'homenet que va voler imitar el vent

A la Biblioteca Joan Oliva i Milà ens hem volgut afegir a la festa del Dia Internacional de la Música preparant dues activitats pels nens i nenes dijous 18 de juny a les 6 de la tarda.

Per una banda, Esther Bruna ens va explicar com fa un munt d'anys, en un d'aquells dies de negra nit, quan els estels llueixen, el vent dorm i la lluna fa festa, Sappi, l'homenet que va voler imitar el vent, va descobrir que si parava atenció a la Natura, ell també podia fer música.


Nens i nenes escoltant les aventures d'en Sappi amb el ventEsther Bruna imitant en Sappi

 

Taller infantil: Tocata


En acabar, els nens i nenes que s'havien inscrit al taller Tocata van passar una estona molt divertida fabricant els seus instruments: guitarres, flautes de pa, sonalls, rascadors... 

Una bona manera de celebrar el Dia de la Música!

Començant la feina
Fabricant les guitarres i les flautesFabricant els sonalls i rascadors

I d'imaginació no en va faltar... Veieu quins resultats...

Els participants del taller amb els seus instruments

 

Concert de música

La Festa de la Música va néixer a França el 1982, a partir d'una iniciativa del Ministre de Cultura, Jack Lang. El concepte bàsic del qual es partia era enfortir la convivència ciutadana i la cultura democràtica a partir de la música. 

Aquesta celebració es realitza anualment i de manera simultània a totes les nacions europees i convoca a més de 120 països del món i 250 ciutats sobre els cinc continents, en un encontre fraternal que
transcendeix les fronteres establertes per Estats, credos, ètnies, territoris, estrats socio-econòmics

Teresa Forcadell i Xavier Balfegó presentant el concert

i cultures..., per viure i gaudir del llenguatge universal de la música el 21 de juny, el solstici d'estiu, el dia més llarg de l'any.

Com membres de la UNESCO, la Biblioteca Joan Oliva i Milà i l'escola de música Freqüències, han volgut afegir-se a la commemoració del Dia Internacional de la Música organitzant el dia 13 de juny un concert que va estar a càrrec dels alumnes de l'Escola de Música.

Els alumnes durant el concert

 

Hora del conte: Qui vola en aquesta escombra?

El dissabte 6 de juny, a la Biblioteca Joan Oliva els nens i nenes, de la mà de Sandra Rossi que els hi va explicar Qui vola en aquesta escombra?, van poder conèixer el món de les bruixes. 

Diuen que ballen sota la lluna plena... que són bones... que són dolentes... Moltes i moltes coses es diuen de les bruixes!


De qui serà aquesta escombra?Sandra Rossi ens ho explicarà...
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 09/11/2009