Activitats Juny 2007

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Activitats Juny 2007

Activitats Juny 2007

Índex

 

Presentació: Un relato policíaco, d'Imre Kertész

Portada del llibre

El dijous 21 de juny, a les set de la tarda a la Biblioteca Joan Oliva i Milà, es va presentar el llibre Un relato policíaco de l'autor hongarès Imre Kertész, Nobel de Literatura 2002.

Imre Kertesz, Nobel de Literatura 2002.

Va fer la presentació el traductor Adan Kovacsics (Xile, 1953), doctor en Filosofia i traductor literari de diverses obres de Kertész. 

Kovacsics va fer la descripció d'aquest relat escrit i publicat a l'Hongria comunista, tot i que potser pel ferri control de la censura Kertész deslocalitza l'acció i la situa en un país llatinoamericà sense especificar. És la història d'un membre de la policia secreta d'un règim dictatorial, que ens explica les seves experiències en el cos repressor just abans de ser executat. El punt de vista, aquest cop, no és el de cap víctima sinó el d'un botxí.


A més, Kovacsis va fer als assistents una aproximació sobre les peculiaritats de la traducció de l'idioma hongarès.

 

La presentació del llibreUna aproximació a l'hongarès

 

 

Recital de música

El dissabte 23 de juny a les dotze hores, i emmarcat dins dels actes en commemoració del Dia Europeu de la Música, els alumnes de l'Escola de Música Freqüències van oferir el seu concert de final de curs omplint de música tots els racons de la Biblioteca Joan Oliva i Milà.

 

La Biblioteca va afegir-se a la celebració exposant els concerts que formen part del seu fons documental.


 

Hora del conte: Anem a fer animalades

El dissabte 2 de juny, a les dotze del migdia, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà, l'activitat l'Hora del Conte va estar a càrrec de Pati Sotomayor qui, amb l'ajuda de les seves titelles d'animals va explicar una sèrie d'històries molt divertides. Tant els nens i nenes com els pares van gaudir d'una bona estona.

Pati Sotomayor amb les seves titellesEls nens volien veure les titelles de ben a prop

 

Exposició: Catalunya en guerra i postguerra

Portada de l'exposició

De l'1 al 15 de juny a la Biblioteca Joan Oliva i Milà es va poder visitar l'exposició de fotografies Catalunya en guerra i postguerra, produïda pel Museu d'Història de Catalunya i el Col·legi de Periodistes.
La mostra conté unes 60 fotografies en blanc i negre realitzades pel fotoreporter català Josep M. Pérez Molinos (1921-2004), que retratà una part important dels esdeveniments de la Guerra Civil a Catalunya i de la postguerra.

Pérez Molinos va començar a fotografiar amb només 15 anys, i tot i el seu passat comunista, va esdevenir fotògraf oficial del Governador Civil de Barcelona. A finals de l'any 1942, descobert el seu passat polític, és obligat a abandonar la professió.

Les fotografies exposades han pogut ser recuperades gràcies a uns negatius que Pérez Molinos va amagar al domicili familiar i que no han estat redescoberts fins poc abans de la seva mort. La seva obra mostra els canvis profunds experimentats per la societat catalana en aquells anys: la rereguarda, el front i l'ocupació franquista de la ciutat de Barcelona, són alguns dels temes que es reviuen. 

  

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 10/11/2009