Activitats Juliol 2009

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Històric activitats 2009 > Activitats Juliol 2009

Activitats Juliol 2009

Índex

 

Exposició: De l'ABC a l'SMS

Des del 6 al 22 de juliol s'ha pogut veure a la Biblioteca Joan Oliva i Milà, l'exposició De l'ABC a l'SMS, ideada i produïda pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT), un recorregut a través de la literatura infantil i juvenil per tot el procés d'aprenentatge de l'escriptura -i de la lectura-, i de com aquesta forma part de les nostres vides.

 

De l'ABC a l'SMS

Des dels inicis de la història els éssers vius s'han comunicat amb signes, ja siguin aquests auditius, olfactius, gustatius, gestuals, visuals...


Amb l'aparició de l'escriptura, la humanitat va trobar la manera de comunicar-se més enllà de l'espai i del temps i la comunicació directa va donar pas a una comunicació en diferit: autor i lector podien estar separats per anys i per quilòmetres.


A l'exposició De l'ABC a l'SMS hem pogut veure tot això i més. Començant per imaginaris i abecedaris, llibres on l'escriptura es converteix en un joc i d'altres que demostren com és d'important aprendre a escriure, i també una selecció de les millors novel·les juvenils de cartes, diaris, mails o xats.

 


 Una vista de l'exposició Els llibres exposats

 

Recital: Els assassinats del carrer de la Morgue

Oriol Genís

El dia 2 de juliol, a les 10 de la nit, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà, l'actor Oriol Genís va oferirnos la dramatització d'aquest relat, Els assassinats del carrer de la Morgue d'Edgar Allan Poe, el primer conte de la història que es considera gènere negre. 

En Els assassinats del carrer de la Morgue, Poe narra la investigació que porta a terme Auguste Dupin, un personatge cerebral amb un ritme diferent al que marca la societat, per descobrir l'assassinat brutal de dues dones en una habitació tancada per dins i com si el criminal s'hagués esvaït.

Oriol Genís encarna a Auguste Dupin, l'investigador que més endavant inspiraria a Arthur Conan Doyle el seu famós Sherlock Holmes.

 Diferents moments de la representació 

La dramatúrgia d'aquesta proposta així com la direcció són de Josep Maria Miró.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 09/11/2009