Activitats Juliol 2008

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Activitats Juliol 2008

Activitats Juliol 2008

Índex

 

Presentació del llibre: Los ojos del huracán

La tarda del divendres 11 de juliol va presentar-se el llibre Los ojos del huracán, de Berta Serra a la Biblioteca Joan Oliva i Milà.

 

La presentació va estar a càrrec de la historiadora Laura Vicente i de la pròpia autora Berta Serra (Rubí, 1958), professora de Llengua i Literatura Espanyola i, finalista del premi Herralde de Novel·la amb el seu lllibre El otro lado del mundo.

Laura Vicente y Berta Serra


Los ojos del huracán, tercera novel·la de l'autora, està ambientada a mitjan segle XIX amb Cuba i Catalunya com a escenaris principals. Tracta sobre els catalans que se'n van anar a fer les Amèriques, i revela la important implicació dels espanyols en el tràfic d'esclaus, com afirma l'autora: "Tothom sap que l'origen dels negres a Cuba és l'esclavitud, però em va sorprendre el profund nivell d'implicació. Els espanyols vam ser els proveïdors d'esclaus als camps de cotó del sud dels EUA i a penes se n'ha parlat".


Teresa Forcadell, directora de la Biblioteca, durant la presentacióLos ojos del huracán 

 

Taller Infantil: Un cel d'estels

El dimecres 9 de juliol a les 18 h a la Biblioteca Joan Oliva es va realitzar el Taller Infantil Un cel d'estels, molt relacionat tant amb l'estiu, la platja i les vacances, com en el que fa a la preocupació pel medi ambient en el sentit de saber aprofitar una energia natural com és el vent.


Un cel d'estels

Una quinzena de nens i nenes que volien aprendre a fer el seu propi estel, van aplegar-se a la Biblioteca i van seguir atentament les instruccions d'Esther Bruna i Sofía de Ruy-Wamba, que estaven a càrrec del taller, i pas a pas van fabricar el seu estel...

Casant les peces de l'estelMuntant l'estructura de l'estel
Gairebé enllestit... Ha arribat el moment de decorar l'estel
...que van endur-se a punt per fer-lo volar. 
 Nens, nenes i estels disposats a emprendre el vol

El Taller va estar complementat amb una exposició de fons documental sobre el mar i el medi ambient.

 Fons de la Biblioteca sobre el mar i el medi ambient


 

Mentides que són veritat!

 Jordi Amenós

La nit del 3 de juliol, la Biblioteca Joan Oliva va oferir la sessió de narracions amb música per adults, Mentides que són veritat!una sèrie de contes d'aquells que fan pensar i alhora riure. 

Jordi Amenós, acompanyat per la música de Sam Atencia, va presentar un recull de contes propis i grans autors que van fer passar una bona estona als assistents, gaudint de la paraula i de la melodia.

 Sam Atencia
Contes...Amb música...
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 21/06/2012