Activitats Juliol 2007

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Activitats Juliol 2007

Activitats Juliol 2007

Índex

 

Taller Infantil: Un mar de màscares

La sala a punt per començar el taller


El matí del dijous 26 de juliol, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà vam voler donar la benvinguda als nens i nenes saharauís que passaven l'estiu a casa de famílies vilanovines participant en les colònies organitzades per l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrahuí, i els vam preparar el taller infantil Un mar de màscares.


Després de veure el documental Oceans, els nens i nens van passar una bona estona pintant i retallant la màscara que van triar...

Veient el documentalTreballant

...i que van endur-se com a record d'unes vacances per a ells segurament inoblidables.

Quina bona feina!

 

Exposició: Cartells de Festa Major de Vilanova i la Geltrú

Cartell del 2001

La Biblioteca Joan Oliva i Milà conserva en la seva Col·lecció Local un fons de cartells de les principals festes de la Vila. 

Del 23 al 31 de juliol es va mostrar una sèrie de cartells que fan referència a la Festa Major.

 

 Les persones que han visitat l'exposició han pogut observar com, any rere any, els artistes de la ciutat s'esforcen en equilibrar originalitat i estètica a l'hora de plasmar l'autenticitat de la Festa. 

Una mostra dels cartells exposatsUna mostra dels cartells exposats

 

Exposició: XV Premis Eugeni Molero

 

 

Eugeni Molero

Entre el 19 i el 31 de juliol la Biblioteca Joan Oliva i Milà va acollir aquesta exposició itinerant, organitzada per l'Àrea de Serveis Personals del Consell Comarcal del Garraf, que difon les obres presentades dins la modalitat de periodisme gràfic.


Els premiats de la tercera edició, que s'ha celebrat aquest any han estat els següents: 
  • Modalitat de periodisme imprès/digital, al treball Crònica econòmica del canvi de segle a Vilanova i la Geltrú de Xavier Canalis.
  • Modalitat de periodisme televisiu, al treball presentat per Paral·lel-40 Vallcarca de Cristina Salido Igualador i Neus Marin Redondo. 
  • Modalitat de periodisme gràfic, al treball In extremis de Jordi Lleó i Segué, publicat al Diari del Baix Penedès (12 de maig de 2006). 
  • Modalitat de periodisme radiofònic, el jurat va acordar deixar-lo desert tot i que es va atorgar un accèssit al treball Nòmades de Josep Lluís Rodríguez Villanueva.
L'exposició a la BibliotecaUn detall de les obres presentades

 

Taller Infantil: Entorn Marítim. Taller de nusos mariners

El dijous 12 de juliol a les 18 h a la Biblioteca Joan Oliva es va realitzar el Taller de Nusos Mariners, amb la col·laboració de Josep Cazorla “Pitu”, artesà de nusos.

 

Es tractava d'endinsar-nos en l'entorn marítim, tan lligat a l'estiu i les vacances, i el mar i la platja de Vilanova i la Geltrú.

 

Vint-i-quatre nens i nenes d'entre 8 a 12 anys van seguir atentament les indicacions del mariner “Pitu” Cazorla per iniciar-se en l'art de fer nusos, i van endur-se el diploma de participants del taller, a més d'un quadern amb dibuixos i explicacions per seguir practicant a casa.

El taller de nusosL'entorn marítim
Pitu Cazorla explicant els secrets dels nusos marinersPraticant els nusos
 

Contes per adults amb música: Històries de parelles

El dijous 5 de juliol a les 22h la Companyia Delícies va presentar a la Biblioteca Joan Oliva les seves Històries de parelles, un recull de narracions que, a través de l'humor, volen mostrar les interioritats de les relacions entre homes i dones.

 

Els assistents van tenir ocasió de gaudir, acompanyades per les notes del saxo, d'unes històries plenes de ritme, intriga i d'humor, que de ben segur els serviran per fer-los somriure en algunes situacions quotidianes.

Actuació de la Companyia DelíciesEls assistents van gaudir d'una bona estona

 

Exposició: TraductoresEntre el 2 i el 12 de juliol la Biblioteca Joan Oliva va acollir l'exposició Traductores, produïda per la Universitat de Vic, que ofereix un recorregut històric a una activitat considerada sovint triplement subalterna: pel fet de reescriure textos d'altri, pel fet de traduir-los al català i pel fet d'haver-se'n encarregat dones. 

La tria se centra en alguns dels noms més representatius del segle XX. Algunes han destacat en altres camps, especialment en la literatura, mentre que d'altres s'han lliurat a la traducció. 

Les dotze, en qualsevol cas, han contribuït a introduir nous corrents, noves idees i nous estils a la cultura catalana: Maria-Antònia Salvà, Carme Montoriol, Maria Teresa Vernet, Carme Serrallonga, Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Abelló, Roser Berdagué, Helena Valentí, Maria Àngels Anglada, Marta Pessarrodona, Maria-Antònia Oliver i Maria-Mercè Marçal. 

De cada traductora es presenten les dades biogràfiques essencials, alguns textos introductoris a les seves versions, alguns comentaris que han rebut i una mostra d'originals acompanyada de les traduccions.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 21/06/2012