Activitats Desembre 2009

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Històric activitats 2009 > Activitats Desembre 2009

Activitats Desembre 2009

Índex

 

Premi Mercè Llimona 2009: En Juli i la màquina empassa-colors

Coberta del Premi Mercè Llimona 2009

 

El dissabte 19 de desembre a les 12 del matí, a la Sala Infantil de la Biblioteca Joan Oliva i Milà es va presentar En Juli i la màquina empassa-colors, el conte guanyador del Premi de literatura infantil il·lustrada Mercè Llimona 2009.

L'acte va comptar amb la presència de l'autora del text, Núria Tort Armengol, i de la il·lustradora Lorena Torres Quesada, que van explicar el conte i després van signar exemplars als nens i nenes que ho desitjaven.

Diferents moments de l'acte

El Premi de literatura infantil il·lustrada Mercè Llimona, convocat anualment per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, compta amb la col·laboració de la Fundació Caixa Catalunya i Publicacions de l'Abadia de Montserrat. 

Titán y sus aventuras con la neurofibromatosis

Hora del Conte especial a la Biblioteca Joan Oliva

 

Aquest any la Marató de TV3 del dia 13 de desembre, va estar destinada a la recerca biomèdica del que s'anomenen malalties minoritaries, que afecten a un nombre reduït de població.

A la Biblioteca Joan Oliva, el divendres 12 a les 7 de la tarda, va haver una Hora del Conte Especial organitzada per la Regidoria de Serveis Socials i Salut, dedicada a una d'aquestes malalties: la neurofibromatosi.

Eva Bolaño va explicar el conte Titán y sus aventuras con la neurofibromatosis escrit per Sonia Lozano, amb il·lustracions de Carolina Jaillier.

L'acte, va comptar amb la presència de l'autora, i una part dels ingressos dels contes que es van vendre seran per fer front a l'edició del mateix i una altra part, es donaran a la Fundació La Marató de TV3.

Eva Bolaño amb les titelles de Titan i
Els assistents escoltant Eva Bolaño
Sonia Lozano, autora, i Eva Bolaño, narradora del conte 

Bones Festes

Enguany, la Biblioteca Joan Oliva i Milà ha volgut que els nens i nenes poguessin fer la seva nadala per felicitar i desitjar el millor als avis, als pares, als amics... i ha organitzat el taller Bones Festes per la tarda del dissabte 12 de desembre.


BONES FESTES!!!

Aquí podeu veure la laboriositat dels participants i també els excel·lents resultats obtinguts:


Diferents moments del taller

 

El perquè de les coses

A les 12 del matí, del dia 12 de desembre, el grup Engruna Teatre representar a la Biblioteca Joan Oliva El perquè de les coses, un  espectacle familiar amb titelles i objectes per ensenyar als nens i nenes  ensenyaran com les llums de Nadal poden ser la Via Làctia, una sabata vella un gos, una manta un mar…


Dins de la poma hi ha una papallona...I la manta és un mar amb peixos i tot...

L'Ares és una rodamón que ha viatjat per tot el món però no viatja sola, sempre va acompanyada d'un carro que a simple vista sembla un munt d'andròmines. Ara, si obrim els ulls i parem atenció, tots aquells objectes es poden convertir en una història fantàstica...
 

Club d'opinió: El canvi de model productiu i la sortida de la crisi

La tarda del dia 10 de desembre, i dins del cicle “Club d'opinió” impulsat per l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà el periodista Joan Tapia va oferir la conferència: El canvi de model productiu i la sortida de la crisi.

Joan Tapia, que va ser director de La Vanguardia i actualment forma part del Comitè Editorial d'El Periódico de Catalunya, considera que primer hem de saber sortir de la crisi i després modernitzar-nos. S'haurien de produir béns amb més valor afegit, retallar la construcció i no intentar competir amb països que produeixen amb sous més baixos. I incideix en la importància d'acostar universitat i empresa i potenciar l'educació i la investigació.

   
Joan Tapia durant la conferència
 
Un moment de la conferència

 

La Platja Llarga en imatges


HA BJOM - 09.12 Expo Platja Llarga-1

Una de les activitats d'educació ambiental i sensibilització sobre Platja Llarga d'enguany ha estat la convocatòria del primer concurs Instantànies de Platja Llarga, que es va obrir a principis de setembre, amb l'objectiu d'apropar els valors naturals de l'indret a la ciutadania.

 

El dia 2 de desembre, a la Biblioteca Joan Oliva van lliurar-se els premis als guanyadors del concurs.

 

El primer premi va correspondre a la fotografia de Josep Vidal, molt il·lustrativa sobre les activitats que es poden realitzar a la Platja Llarga. 

El guanyador de l'accèsit va ser Sergi Izquierdo per la seva fotografia "El nou dia".

La regidora Iolanda Sànchez en un moment de l'acteI del 2 al 31 de desembre s'ha pogut veure a la Biblioteca l'exposició organitzada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'empresa LaVola que conté la major part de les imatges presentades al concurs, al voltant d'una trentena, i d'altres de preses pels informadors ambientals de Platja Llarga.

 

 

Una vista de l'exposició
Aquestes activitats pretenen donar a conèixer la riquesa de l'espai protegit i sensibilitzar sobre la necessitat de recuperar-lo i preservar-lo. 

Algunes de les fotografies de l'exposició


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 21/06/2012